110 Bilim Adamı Eshab-ı Kehf’i Gezdi

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, tarihe zulmün karşısında duran 7 güzel adamın şehri olarak geçen Eshab-ı Kehf makamı Türkiye ve Dünya genelinden 110 bilim adamını ağırladı.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) 7. Ulusal...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, tarihe zulmün karşısında duran 7 güzel adamın şehri olarak geçen Eshab-ı Kehf makamı Türkiye ve Dünya genelinden 110 bilim adamını ağırladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) 7. Ulusal Analitik Kimya Kongresi için Kahramanmaraş’a gelen bir gurup yabancı öğretim üyesi Kahramanmaraş gezisi kapsamında geldiği Afşin’de Eshab-ı Kehf Külliyesini, Afşin Elbistan B Termik Santralini ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kömür Havzasını gezdi. Afşine gelen 110 kişilik heyet, hem Eshab-ı Kehf’e hem de termik santrallere hayran kaldı.

KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Gölcü, Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz Kongre Başkan Yardımcısı Asistan Mustafa Çeşme’nin nezaret ettiği ziyarete Yunanistan’ın Atina National and Kapodistrian Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Antony C.Calokerınos, İngiltere’nin Leicestershire Loughborough Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Vickie McKee, Amerika’nın Youngstown State Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Josef B. Sımeonsson, Macaristan’ın Budapeşte Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gyula Zaray, Gürcistan’ın Tiflis Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof.Dr. Behzan Chankvetadze ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yavuz Ataman da katıldı.

Her biri Kimya alanında Prof, ve Doçent sıfatıyla Kahramanmaraş’a gelen heyet Eshab-ı Kehf Külliyesi ziyaretinde hayranlıklarını gizleyemedi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Dolaz, bilim adamlarının özellikle de Afşin’in misafirperverliğinden çok memmun kaldıklarını belirtip, ''Eshab-ı Kehf’i gezerken maneviyatının yüksekliğinden bahsettiler. Eshab-ı Kehf’te sosyal alanların daha fazla olması gerektiğini belirttiler. Termik santral sahalarını gezerlerken bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirttiler ve termik santrallerden çıkan baca gazının çevreye verdiği zararlardan dolayı da üzüntülerini belirttiler. Doğal kaynaklardan faydalanılırken insan sağlığının da geri plana atılmaması gerektiğini ifade ettiler.'' dedi.

Afşin Eshab-ı Kehf gezisi sonrası heyete nezaret edenlere Afşin Eshab-ı Kehf'i Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can tarafından Eshab-ı Kehf'in karakalem çizim tablosu hediye edildi.

Bilim adamları Eshab-ı Kehf, Afşin Elbistan B Termik Santrali ve TKİ Kömür Havzasını gezdikten sonra Afşin’den ayrıldılar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri