11 yıl sonra yeni bina

2 Şubat 2004 tarihinde çöken ve 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartma faciası unutuldu. Apartmanın yerine yapılan 72 dairelik 10 katlı yeni bina ise tamamlanmak üzere

Kerkük Caddesi’nde 2 Şubat 2004 yılında çöken Zümrüt Apartma’nın yerine yapılmaya başlanan ve yeni adıyla “Stüdyo 9” olan 72 dairelik 10 katlı yeni bina birkaç ay sonra tamamlanıyor. Kerkük Caddesi’nde 11 yıl önce çökmesi sonucu 92 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı 11 katlı Zümrüt Apartmanı’nın yerine yapımı başlanan yeni bina tamamlanmak üzere. Altuva Yapı Limited Şirketi tarafından 2013 yılında yapımına başlanan bina birkaç ay sonra tamamlanacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaman, binanın 72 daireden oluştuğunu ve 10 katlı olduğunu söyledi.

BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞANMASIN

Binanın altında 2 dükkanın da yer alacağını belirten Yaman, “Müşterilerimizde hiçbir tedirginlik olmadı. Bütün dairelerin satışını gerçekleştirdik. 10 yıldır apartmanın bulunduğu alana çivi bile çakılamıyordu. Gerekli prosedürleri hallederek binanın yapımına başladık. Binanın yıkımında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yeni daireler tahsis edildi. Önümüzdeki yılın ortalarına doğru binayı müşterilerimize teslim edeceğiz. Konya’nın en canlı caddelerininden biri olan Kerkük Caddesi’nin etkisiyle kısa sürede dairelerin satışlarını gerçekleştirdik. Zümrüt Apartman’da hayatını kaybedenlere tekrar Allah rahmet eylesin diyoruz. Bu acı olay sadece Konya’da değil ülkemizin hiçbir yerinde yaşanmasın” dedi.

2 Şubat 2004 tarihinde Selçuklu’nun Kerkük Caddesi’nde bulunan 11 katlı Zümrüt Apartmanı bir anda çökmüştü. Tamamen göçen binada 92 kişi hayatını kaybetmiş 30 kişi de yaralanmıştı. Facianın ardından başta müteahhit olmak üzere diğer sorumlular yargılandı. Ayrıca faciada hayatını kaybedenlerin yakınları ise olayda sorumlu tuttukları Selçuklu Belediyesi aleyhine de tazminat davası açmıştı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri