11 yıl için 11 mesajı

İşte dünyanın ve Türkiye'nin pür dikkat izleyeceği kongrede Erdoğan'ın vereceği 11 mesaj..

Cumhuriyet'in 100. Yılı öncesi en önemli kongre bugün Ankara'da yapılacak... AK Parti'nin kongresinde son kez başkan seçilecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, gelecek 11 yıl için 11 mesaj verecek...

11 YILIN HARİTASI ÇİZİLECEK

AK Parti, büyük kongre için son hazırlıklarını tamamladı... BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin merakla beklediği konuşmasını bugün kongrede yapacak... Gelecek 11 yılın yol haritasını çizeceği konuşmasında tarihi mesajlar verecek olan Erdoğan, hangi reformları hayata geçireceğini, Küresel Güç olarak neler yapılacağını detaylarıyla açıklayacak.
İşte 11 mesaj:

1- Erdoğan, ilk ve önemli adımının yeni anayasa çalışmalarını bitirmek ve yeni ve sivil anayasayı Türkiye'ye kazandırmak olduğunu söyleyecek.

2- Erdoğan; terör, terörle ve teröristle mücadele konusuna da değinecek. Silahlı mücadelenin yeni konseptine ilişkin ipuçları verirken diyalog zemini tesis edilmesi için gerekli ortamı tanımlayacak.

3- Başbakanın, PKK'nın silah bırakması konusunda önemli mesajlar verecek.

4- Erdoğan, TSK'nın vurucu gücü yüksek, mobil, yüksek teknolojiyle donanmış, profesyonelleşen kimliğine değinecek.

5- Başbakan Erdoğan, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği yerel yönetimlerin güçlendirilmesine ilişkin düzenlemeyi yeniden gündeme getirecek.

6- Başbakanın gündem maddelerinden biri de başkanlık sistemi çerçevesinde olacak.

7- Erdoğan konuşmasında gelecek 11 yılda uygulanacak reformları da yıl bazında açıklayacak. Erdoğan'ın 4. yargı paketi olarak bilinen reform paketinden bazı detaylara da konuşmasında değinmesi bekleniyor.

8- Erdoğan'ın konuşmasında AB de önemli bir yer tutacak. Erdoğan'ın Rum Kesimi'nin dönem başkanlığında çıkmaza giren AB ile müzakerelerin yeniden hız kazanması için bir yol haritası açıklayacak.

9- Dış politika da Erdoğan'ın konuşmasının önemli bölümlerinden birisi olacak. Erdoğan Irak Başbakanı Maliki'ye de davet göndererek yeni vizyonun işaretini vermişti. Bölgede istikrar ve barış vurgusu yapacak. Bölgenin mezhebi gerilimlerden ve çatışmalardan arındırılmasını isteyecek. Bunun yanı sıra Esad yönetiminin bir an önce gitmesi ve İsrail-Filistin sorunun çözümü de Erdoğan'ın bölgesel öncelikleri arasında yer alacak.

10- Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin gelecek vizyonunda önemli yer tutan eğitim konusuna da ayrı bir başlık açacak. 444'e ilave olarak üniversite reformu ve YÖK'e ilişkin çerçeve plan, eğitimistihdam ilişkisi ana eksende yer alacak.

11- Erdoğan, Türkiye'nin genç nüfusu, iş gücünün eğitimi ve mesleksizlik probleminin çözümüne ilişkin reçetesini de paylaşacak.Başbakanın, Türkiye'nin genç nüfusuna vurgu yapıp, 2023 sonrasında ülke nüfusunun yaşlanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatması ve buna yönelik önlemler açıklaması da bekleniyor.

İLGİNÇ NOTLAR

Kongreye, Mısır lideri Mursi, Kırgızistan lideri Atambayev, Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, Hamas lideri Meşal, Almanya eski Başbakanı Schröder gibi isimler katılıyor.
Tunus'ta kendini yakarak Arap Baharı'nı başlatan Bouazizi'nin ailesi de davet edildi.
50 ülkeden davetli gelecek, İsrail'e ise davet gitmedi.
CHP, MHP kongreye temsilci gönderecek. BDP'ye ise davet yok.
Diyarbakır İl Başkanı avukat Halit Advan, bugünkü kongre için 1 ton karpuz getirdi.

AK PARTİ ZİRVEDE

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, AK Parti'ye sunulan beş anketten üçü geçtiğimiz hafta tamamlandı. Anket sonuçları şöyle:
POLLMARK: Temmuz 2012 araştırması, AK Parti 51.5; CHP 24.8; MHP 12.7; BDP 6.8
DENGE: Ağustos 2012 araştırması, AK Parti 51.2, CHP 25.1; MHP 12.7; BDP 7.1
KONSENSUS: Eylül 2012 araştırması, AK Parti 53.7; CHP 23.8; MHP 13.1, BDP 4.6
ANAR: Eylül 2012 araştırması, AK Parti 52.8; CHP 22.4; MHP 14.0; BDP 7.2
KONDA: Eylül 2012 araştırması, AK Parti 51.2; CHP 24.8; MHP 13.8; BDP 5.2

* Erdoğan ve kurmayları, AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nda görevlilerden hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

* Başbakan Tayyip Erdoğan, kongreye katılmak için Türkiye'ye gelen 33 yabancı konuğuna, AK Parti Genel Merkezi'nde akşam yemeği verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri