11 yaşında hergün diyalize giriyor

Konya'da 11 yaşındaki Mustafa Acar, 1 yıl boyunca her gün evde diyalize girerek hayata tutundu

Konya'da 11 yaşındaki Mustafa Acar, 1 yıl boyunca her gün evde diyalize girerek hayata tutundu. Ameliyat olan Acar, devam eden tedavisinin ardından böbrekleri tekrar çalışırsa diyalizden kurtulup hayata tekrar bağlanacak.
Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Bademli köyünde çiftçilikle uğraşan Müzeyyen ve Ali Bekir Acar çiftinin 11 yaşındaki çocukları Mustafa Acar, 1 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde konulan teşhisin ardından ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Mustafa'nın her gün köylerindeki evlerinde periton (karından) diyalizle tedavisine başladı. 1 yıl boyunca her gün evde diyalize giren Mustafa, okuluna gidemeyince öğretmeni eve gelerek ders vermeye başladı. Evde öğretmenin çabasıyla başarılı bir dönem geçiren Mustafa, iyi bir karne ile 5. sınıfa geçti. Mustafa'nın geçtiğimiz yıl ortaya çıkan böbrek yetmezliği nedeniyle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürekli olarak kontrollerinin yapılmasının ardından ameliyat kararı alındı. Tekrar böbrekleri çalışma ihtimali olan Mustafa başarılı bir operasyon geçirdi. Operasyonun ardından tedavisi süren ve diyalize devam eden Mustafa, böbrekleri çalışırsa hayata tekrar tutunacak.
Ameliyat olduktan sonra konuşan Mustafa Acar, "Geçen yıl okula gidemedim, hocam geldi ders verdi. Bu yıl okuluma kendim gitmek istiyorum. En çok istediğim ise ezan okumak" dedi. Oğlunun iyileşmesini isteye anne Müzeyyen Acar ise, "Biranda hastalığı ortaya çıktı. 1 yıldır tedavi oluyor. Her gün evde diyalize giriyor. Şimdi ameliyat oldu, inşallah iyi olur. Onun iyi olması için dua ediyoruz" şeklinde konuştu

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri