11 Eylül'de Kızını Kaybeden Angilletta: Onun Acısını Her Yıl Yaşıyorum

11 Eylül terör eylemlerinin 12. yıldönümü anma törenlerine katılan mağdur yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

11 Eylül terör eylemlerinin 12. yıldönümü anma törenlerine katılan mağdur yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Saldırıda kızı Laura'yı kaybeden Dorateh Angilletta anma törenlerinin kendisi için çok zor geçtiğini söyledi.

Kızının Dünya Ticaret Merkezi’nde çalıştığını belirten Angilletta, onu kaybetmenin acısını her yıl yaşadığını ifade etti. Kızının yokluğuna alışamadığını kaydeden acılı anne "Her yıl anma törenine gelip hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz. Bu çok zor oluyor benim için. Çünkü çok üzücü bir olay yaşadık." dedi. Angilletta zaman zaman hayatını kaybeden diğer mağdur ailelerle bir araya geldiğini belirterek, "Çünkü diğer ailelerle aynı duyguları paylaşıyoruz. Birbirimizi rahat anlayabiliyoruz." diye konuştu.

Önceki yıllara göre bu yılki törene katılımın az olduğu gözlendi. Katılımcılardan bazıları ABD Başkanı Barack Obama’ya hitaben “Lütfen bizi yeni bir savaşa sokma” şeklinde slogan attı.

Törenin yapıldığı alanın dışında bir grup vatandaş ‘Neden 11 Eylül Sorgulanmalı’ konulu el kitapçığı dağıttı. Saldırıların komplo olduğunu savunan Grup, 11 Eylül saldırısı ile ilgili her türlü sorulara cevap vereceklerini ilan etti.

Bu yılki törende New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York Valisi Andrew Cuomo, New Jersey Valisi Chris Christie hazır bulundu.

Saldırıda hayatını kaybeden 2 bin 983 kişinin ismi aile yakınları tarafından tek tek okunduktan sonra tören sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri