109 taşınmaz 9 taşınır mal ihaleye verilecek

Bir Kamu Hizmeti için gerekli olmayan hazine arsa ve arazilerinin satılarak ekonomiye kazandırılması programı çerçevesinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Konya Defterdarlığında çıkarılmasına izin ver
Bir Kamu Hizmeti için gerekli olmayan hazine arsa ve arazilerinin satılarak ekonomiye kazandırılması programı çerçevesinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Konya Defterdarlığında çıkarılmasına izin verilen, taşınmaz ve taşınır malların ihalesi 18 Nisan 2011–25 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. Konya Defterdarı Ramazan Türkan tarafından yapılan açıklamada Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerine bağlı mahalle ve köylerde 109 taşınmaz malın satış ihalesi ile 9 adet taşınmaz malın kiralanma ihalesinin yapılacağı belirtildi. Satılacak veya kiralanacak taşınmazlarla ilgili bilgilerin 28 Mart 2011 ve 4 Nisan 2011 tarihli mahalli gazetelerde ilan edileceği aktarıldı.
Satışa çıkarılan arsa ve arazilerin toplam yüzölçümünün 306 bin 827,18 metrekare, tahmini bedelinin ise 4 milyon 945 bin 130 TL olduğunu belirten Ramazan Türkan, kiraya verilecek taşınmaz malların toplum yüzölçümünün 557 bin 950 metrekare, tahmini kira bedelinin ise 20 milyon 287 bin TL olduğunu kaydetti. Türkan, “Satılan taşınmaz mallar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Taşınmazlar satışın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaftır.  İhaleye katılabilmek için isteklilerin, geçici teminata ait belge ile birlikte TC Kimlik numarası bulunan kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bedelin taksitle ödenmek istenilmesi halinde, satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’sini geçtiği takdirde, alıcının belirteceği tarihlerde dikkate alınarak taksitlendirme yapılacaktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri