1000 muhalif Kusayr'a akın etti

Bir aydır devam eden Kusayr Savaşında son olarak 1000 muhalif Hizbullah ve İran'ı bölgeden defetme hedefiyle dört bir yandan Kusayr'a akın etti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) geçici başkanı ve üyesi George Sabra 1000 muhalif savaşçının ülkenin dört bir yanından gelerek Humus'a bağlı Kusayr ilçesine giriş yaptığını açıkladı.

Suriye Devrim Genel Kurulu sözcüsü Abdulhadi Abdullah, Tevhid Tugayından onlarca kişinin ilçeye giriş yaptığını söylerken, bölgedeki kuşatmanın hala devam ettiğini vurguladı. Şehir dışında bulunan yaralılara yardım etme konusunda başarısız olan tugay, bombardımanlar sonucu kayıplar verdi.

Öte yandan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Basın Bürosu Şefi Halid el-Salih, "Suriye Ulusal Koalisyonu Kusayr'deki saldırılar ve İran milislerinin işgali devam ettiği sürece hiçbir uluslararası toplantıda yer almayacaklarını" ilan etti.

Esed ve Hizbulla güçlerinin Kusayr'ın farklı bölgelerini bombalaması sonucu muhalifler ‘acil yardım çağrısı' yaptığından beri ülkenin dört bir yanında bulunan muhalifler jeopolitik olarak önemli bir noktada bulunan Kusayr kentine akın ediyor.

Ayrıca Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR)'ne göre dün (30 Mayıs Perşembe) çoğu Şam'da olmak üzere Halep ve Lazkiye kentlerinde 8'i çocuk 6'sı kadın 134 kişi hayatını kaybetti.

Yaralılar için acil durum çağrısı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) sabah saatlerinde 2 haftadır Esed ve Hizbullah güçlerinin Kusayr ve çevresini bombalaması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan bini aşkın hasta için acil yardım çağrısı yaptı.

Kusayr'de görevli olan Dr. Kasım ez- Zeyn ise Kusayr'in afet bölgesine dönüştüğünü söylerken trajik bir durumun söz konusu olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri