100 bin mezunun istihdam sorunu TBMM gündemine taşındı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 100 bine yakın sağlık yönetimi bölümü mezununu ilgilendiren istihdam sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, 100 bine yakın sağlık yönetimi bölümü mezununu ilgilendiren istihdam sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, bakanlığın bu alanla ilgili herhangi bir istihdam çalışması olup olmadığını sordu.

SAĞLIK YÖNETİMİ MEZUNLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının uzun zamandır istihdam ve özlük hakları konularında sorun yaşadığını ifade eden Karaduman, “Lisans düzeyinde 114 bölümde verilen bu eğitim kapsamında her sene binlerce mezun verilmekte, ancak bu mezunlara yönelik bir istihdam politikası uygulanmamaktadır. Bunun yanında lisans tamamlama kapsamında daha da fazla mezuniyet gerçekleşmektedir. Bunun yanında sağlık yönetimi bölümü, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’deki sağlık hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı cetvelinde de yer almamaktadır. Bu durum kamunun personel alımlarında sağlık yönetimi mezunlarını olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMDA SON DURUM

Karaduman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Sağlık yönetimi bölümü mezunlarına yönelik bir kadro çalışmanız var mıdır? 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK’da buna yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır? 100 bine yakın mezunu olduğu belirtilen bu bölüm için istihdam çalışmanız var mıdır? 2022 yılında yapılacak personel alımlarında sağlık yönetimi bölümü mezunlarına yer verilecek midir? Sağlık hizmetinin yönetimi ve koordinasyonu tıbbi müdahale kadar önemli bir konumdadır. Bakanlığınız bünyesinde yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan sağlık yönetimi bölümü mezunu sayısı kaçtır?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri