100 bin kişiye borcu olan dev şirket iflas etti

Türkiye ve dünya genelindeki iflaslara kısa süre önce bir yenisi daha eklenirken bu şirketin 100 bin kişiye borcunun olması mağduriyeti artırdı.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomi koronavirüs pandemisiyle sarsıldı. Türkiye ekonomisi pandemi öncesinde de bazı sorunlarla boğuşuyordu. Pandemi ile birlikte kriz iyice derinleşti. Türkiye'de şuan döviz kurlarındaki ani artıştan kaynaklı bir kriz daha yaşanıyor. Sektörel bazda maliyet artışlarıyla iflaslar peş peşe geliyor.

Kısa bir zaman diliminde büyük inşaat firmalarının bile iflas ettiği Türkiye'de endişe var. Bazı şirketler şimdiden kemer sıkma politikasını uygulamaya başladılar. Durum bu şekilde devam ederse birkaç ay içinde yeni iflaslar gelecek. İflasların önüne geçmek maksadıyla ekonomi uzmanları şirketlere çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

Tavsiyeleri dikkate alanların bu kriz sarmalından çıkabileceği söyleniyor. Yakın zamanda gerçekleşen en büyük iflas haberini sizlerle paylaşacağız. Söz konusu iflas finans sektöründe gerçekleşti.

Kripto para alanında faaliyet gösteren Bittrex isimli firma kısa süre önce iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın dünya genelinde tam 100 bin kişiye borcu olduğu belirtildi.

Söz konusu borç miktarının 1 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Alacaklılar paralarını kurtarmanın peşine düştü ancak bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu herkes biliyor. Yine de hakkını aramak isteyen binlerce mağdur mahkemenin yolunu tuttu. Ekonomide bu çalkantılı süreç devam ederse yeni iflasların kaçınılmaz olduğu söyleniyor.

Ekonomi Haberleri