10 takım hocasını değiştirmedi

Turkcell Süper ligde mücadele edecek 18 takımdan 10’u geçen yılki teknik direktörleriyle yola devam ederken, 8’i ise sezona yeni teknik adamlarla başlayacak.

18 takımdan 14’ü yerli teknik adamlarla çalışırken, 4’ü ise yabancı teknik adamları tercih etti. Bu sezon, yabancı teknik direktörlerle mücadele edecek takımlar: Beşiktaş, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Kayserispor. Diğer takımlar, yeni sezonda yerli teknik adamlar ile zirve yarışı yapacak. 

Konyaspor ile birlikte, geçen yılın şampiyonu Bursaspor ve 4 büyüklerden Galatasaray ve Trabzonspor da yeni döneme eksi hocalarıyla hazırlanıyor. Bank Asya 1. ligde, yükselme grubunda şampiyon olarak Süper lige yeniden dönen Konyaspor’da, ikinci yarının sonlarına doğru takımın başına getirilen Ziya Doğan bu yılda yeşil-beyazlı takımda görev yapacak.
Turcell Süper ligde, yeni dönemde, Bursaspor; Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor Şenol Güneş ile yola devam edecek. Gençlerbirliği Tomas Doll, Galatasaray Frank Rijkaard ile ikinci sezona girerken, İstanbul takımlarından Kasımpaşa’da; Yılmaz Vural, İstanbul BŞ’de Abdullah Avcı yine görevlerinin başında kaldı. Antalyaspor; Mehmet Özdilek, Eskişehirspor; Rıza Çalımbay, ligin yeni takımı Karabükspor ise Yücel İldiz ile yola devam kararı aldı.
Turkcell Süper ligde, 8 takım ise sezona yeni hocalarla başladı. Beşiktaş’ta; Mustafa Denizli’nin ayrılmasının ardından Alman hoca Bern Schuster, Fenerbahçe’de Christopy Daum’un yerine Aykut Kocaman takımın başına getirildi. Reha Kapsal ile yollarını ayıran Manisaspor’u bu sezona Hakan Kutlu, Tolunay Kafkas’ın ayrılmasının ardından da Keyserispor’u Gürcü teknik adam Shota Arveladze yeni sezona hazırlıyor.
Teknik direktör değişikliğine giden diğer takımlar ise; Gaziantepspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Bucaspor. Gaziantepspor’da takımına başına Jose Couceiro’nun yerine Tolunay Kafkas, Sivasspor’da Muhsin Ertuğral’ın yerine Mesut Bakkal, Ankaragücü’nde ise; Fransız teknik direktör Loger Lemerre’nin yerine Ümit Özat göreve getirildi.  Ligin yeni takımı Bucaspor’da Özcan Kızıltan ile sezon sonunda yollar ayrılarak takım Bülent Uygun’a teslim edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri