10 günlük tatil bizi zora soktu

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri bayramlaştı. SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, "10 günlük idari tatil uygulaması pek çok sıkıntıya yol açtı" dedi.

Oda binasında düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler katılım gösterdi. Selamlama konuşmasını yapan AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Konya'nın mazlumlara yardım konusunda hep en önde olduğunu söyledi. Kaleli, "Konya nerede yardıma ihtiyaç varsa oraya yardım eder. Başı derde düşen toplumlara yardım etmek konusunda Konya hep en önde olmuştur. Konya kadim bir şehirdir" sözlerine yer verdi. Kurban bayramı öncesinde iç turizmi canlandırmak için yapılan idari tatil uygulamasının pek çok sıkıntıya yol açtığını ifade eden Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, bayram tatilinin sadece resmi kurumlarda uygulanmasının esnafı ve meslektaşlarını zora soktuğunu söyledi. Özselek, "Ya tam resmi tatil uygulansın, tüm esnafımız, işverenimiz, işçimiz, memurumuz rahat etsin. Ya da bu idari izin uygulamasından vazgeçilsin.Sadece resmi kurumlarda uygulanan bu tatil uygulaması, esnafımızı ve en çok da meslektaşlarımızı zora sokmuştur. Buna bir çözüm bulmak gerekiyor" dedi.

KATLİAM GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Ülke olarak bayram sevincini doyasıya yaşadığımızı ama islam aleminin bayrama yine buruk, yine acı dolu girdiğini belirten Özselek, "Kurban bayramı öncesinde binlerce Müslüman kardeşimizin katledildiği Arakan da yapılan zulüm ve eziyeti şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu katliam görmezden gelinemez. Avrupa Ülkeleri ve Birleşmiş Milletlerin aksine, biz İslam ülkeleri olarak beraber hareket etmeli ve Arakandaki zulme dur demeliyiz" sözlerini kullandı.

ÜCRETİ ALINMAYAN BU İŞLER ANGARYADIR

Bilgi açısından devamlı güncel olmanın gerekli olduğu bir mesleği icra ettiklerini sözlerine ekleyen Özselek şöyle konuştu: "Her an mevzuatta yeni değişiklikler olabiliyor. Kurban Bayramı öncesinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından KDV 1 Beyannamesi’ne eklenen belge türü ve sayısı meslektaşlarımıza ağır bir iş yükü getirmektedir. Altını çizerek belirtmek isterim ki ücreti alınmayan her hizmet Angaryadır. Ayrıca bu uyulama meslek mensuplarımızın zaten yoğun olan işlerini ciddi şekilde artıracaktır.  Her hangi bir amaca hizmet etmeyeceğini düşündüğümüz söz konusu eklentinin uygulamaya konulmadan biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Bildirimin iptal edilmesi için üst birliğimiz TÜRMOB aracılığı ile gerekli girişimlerde bulunduk."

KONYA REKOR KIRDI

Konya'nın ihracaat rakamlarının iyi durumda olduğunu dile getiren Özselek, "Açıklanan ihracat verilerine göre Konya’mız Ağustos Ayı içinde başta Irak, Almanya ve İran olmak üzere yapmış olduğu 144,88 milyon dolar ihracat ile rekor kırmıştır.Türkiye’nin 2017 yılı sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağına da inancımız tamdır. Konya Mali Müşavirler Odası olarak eğitimlere ara vermeden devam ediyoruz. Şuanda Staja başlama kursumuz ve girişimcilik kurslarımız devam etmektedir. YMM Sınavına hazırlık ve ihtisas Kursumuzda bu hafta sonunda başlayacaktır. YMM Kurslarımıza diğer illerden meslektaşlarımızın yoğun talebi de ayrıca bizleri memnun etmektedir" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ MARKALAŞACAK

SMMM yeterlilik kursunu yakın zamanda başlatacaklarını ifade eden Özselek sözlerini şu şekilde tamamladı: "Her zaman eğitimi ve mesleki gelişimi desteklemek için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Bunun karşılığını da zaman içerisinde alıyoruz.Türkiye genelinde marka haline gelmiş Anadolu Odaları Eğitim Seminerimizin 17.sini 1-4 Ekim 2017 tarihinde Antalya Belek’te düzenleyeceğiz.Diğer SMMM Odaları tarafından yoğun katılım sağlanan Anadolu Odaları Eğitim Seminerimizde son derece faydalı bir eğitim programıyla sizlerle birlikte olacağız.Ayrıca bu sene Mayıs ayı içinde ilkini düzenlediğimiz Yaza İlk Adım Eğitim Seminerimizi de Anadolu Odaları eğitim seminerimiz gibi geleneksel hale getireceğiz ve onu da inşallah markalaştıracağız."

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri