10 Dakikada Metrekareye 25 Kilogram Yağış Düştü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü. Fırtınanın hızı ise saatte 55 kilometreye çıktı. Öğleden sonra İstanbul’u ekişi altına alan...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü. Fırtınanın hızı ise saatte 55 kilometreye çıktı.

Öğleden sonra İstanbul’u ekişi altına alan sağanak yağmur ve fırtınaya ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trakya Bölgesi'nden giriş yapan yağış Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler bölgelerinde etkili oldu. Yağışlar daha sonra Tuzla bölgesinde de gürültülü yağış, şimşek ve dolu niteliğinde görüldü. Yağış saat 15.30 civarı İstanbul’un tüm sahilinde etkili oldu. İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kg yağış düştü.

Yağış öncesinde saat 13.00 sıralarında hızı saatte 55km hızla esen rüzgâr nedeniyle Atatürk Havaalanında uçuşlar durduruldu. İstanbul’un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi.

Bazı ev ve işyerleri ve alt geçitlerde su baskını oldu. Ekipler yoğun trafik nedeniyle olaylara güçlükle müdahale etti. Mesai bitimiyle birlikte çevre yollarında trafikte sıkışıklıklar yaşandı. Yağış öncesi alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri gelen ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın bir saatlik bir moladan sonra, yine aynı istikamette Cuma günü akşamına kadar aralıklarla yağması bekleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri