10 bin kişilik iftar verilecek

Konya İl Müftülüğü, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliğinde 10 bin kişilik iftar yemeği verilecek.
27 Ağustos 2010 Cuma günü Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek iftar yemeğine yurtdışından hafızlar da katılacak. İftar programıyla ilgili bilgi vermek için İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük, SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal, Türk Anadolu Vakfı Genel Müdürü Ahmet Ağırbaşlı, müftülük binasında basın toplantısı düzenledi. Türk Anadolu Vakfı Genel Müdürü Ahmet Ağırbaşlı, iftar programının 2010 Kur’an yılı münasebetiyle düzenlendiğini ve programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi. Son yılların rekor sıcak günlerinin serin gecesinde halka unutamayacakları bir iftar atmosferi yaşatacaklarını ifade eden Ağırbaşlı, “İftardan sonra toplu şekilde açık alanda akşam ve teravih namazı kılınacaktır. Bayanlara da yer ayrılmıştır. Seçkin hafızlar tarafından Kur’an ziyafeti verilecek. Yaşanacak tüm sorunlarla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Fakat halkımız gelirken seccadelerini yanlarına alması iyi olur” dedi. Ağırbaşlı, iftara katılacak hafızlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Hacıveyiszade Camii Hatibi Mehmet Çaba, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Ali Çiftçi, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Mehmet Sevinç, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Sümbül Efendi Camii İmam Hatibi İbrahim Yıldırım ve yurtdışından seçkin hafızlar katılacaktır.”
PAKİSTAN’A 1 MİLYON TL YARDIM TOPLANDI
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da Cuma günü camilerden Pakistan için toplanan yardımlarla ilgili verdi. Pakistan’ın büyük bir sel felaketi yaşadığını, 2 bin insanın hayatını kaybettiğini ve 20 binden fazla kişinin evsiz kaldığını aktaran Özbuğday, “Kardeş Pakistan halkının yaşadıklarına Konyalılar duyarsız kalmamıştır. Cuma günü camilerden toplam 1 milyon 9 bin 256 TL yardım toplanmıştır. Bu önemli bir miktardır. Yardımını esirgemeyen tüm Konyalılara teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine 27 Ağustos Cuma günü kardeş Müslüman ülke Pakistan için bir kez daha yardım toplanacaktır. Bu yardıma da hemşerilerimizin gereken ilgiyi göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri