1 tonluk boğa 8 bin 500 liraya satıldı

Sivas'ta, kurban pazarının en iri hayvanlarından biri olan ve satıcısı tarafından Behlül adı konulan 1 tonluk boğa, 8 bin 500 liraya alıcı buldu
Vali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’le birlikte, bayram öncesi canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Besicilerle tek tek sohbet ederek istekleri olup olmadığını öğrenen ve kurbanlık hayvanda olması gereken özellikler hakkında bilgi verip bilgi alan Vali Kolat, kurbanlık pazarlığına da aracılık etti.
Vali Kolat, pazar ziyareti sırasında simental cinsi yaklaşık 1 ton ağırlığındaki 'Behlül' adlı kurbanlık boğanın pazarlığında da arabuluculuk yaptı. Satıcısı Galip Yıldız tarafından 10 bin lira karşılığında pazara çıkartılan Behlül’e, İbrahim Mert isimli alıcı talip oldu. Vali Kolat da besici Yıldız ile kurbanlığı almak isteyen İbrahim Mert arasında arabuluculuk yaptı. Belediye Başkanı Ürgüp ve Ziraat Odası Başkanı Şeker'in de araya girmesiyle Behlül 8 bin 500 liraya satıldı.
Üreticilerin, emeğinin karşılığını almasını dileyen Kolat, bayram öncesinde pazar yerinde incelemelerde bulunarak, besicileri dinlemek istediklerini söyledi. Bayramın huzur, mutluluk içerisinde geçmesini temenni eden Kolat, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, şehitlere de Allah’tan rahmet diledi.
Her zaman insan haklarından bahsedildiğini hatırlatan Kolat, Kurban Bayramı’nda da hayvan haklarının önplana çıktığını ve bu hakların gözetilmesi gerektiğini ifade etti. Kolat, çadırları gezdikten sonra hayvan pazarından ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri