1 puan teselli oldu

Bank Asya 1. Ligde 9. haftayı geride bırakan Konyasporda buruk sevinç hakim. Rize karşısında 2-0ı bulmasına rağmen, sahadan tek puanla ayrılan yeşil-beyazlılar, çalışmalara bugün başlayacak

Bank Asya 1. Lig’de 9. haftayı geride bırakan Konyaspor’da buruk sevinç hakim. Rize karşısında 2-0’ı bulmasına rağmen, sahadan tek puanla ayrılan yeşil-beyazlılar, çalışmalara bugün başlayacak

 

 

Konyaspor’da, Çaykur Rizespor deplasmanında kaçırılan galibiyet üzüntüyle karşılandı. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren rakibi karşısında başa baş bir oyun sergileyen ve ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında bireysel hatalar sonucu gelen gollerle karşılaşmadan beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlılar da alınan 1 puan teselli oldu. Konyaspor, Rize beraberliğiyle 6 maçtır yenilmedi.. Bu dönemde deplasmanda Bucaspor ve Rizezpor, iç sahada da Kartalspor ile berabere kalan Kartallar, deplasmanda Sakaryaspor ve Denizlispor, iç sahada ise, Karşıyaka’yı yendi.

 

Ligin ilk 8 haftasında kalesinde 2 gol gören ve Rizespor karşısında da 2 gol yiyen Konyaspor, 9 maçta rakip fileleri ise 7 kez havalandırdı.. Konyaspor’da, en golcü futbolcu, Rize maçında fileleri penaltıdan iki kez havalandıran ve gol sayısını 3’e çıkartan Robak oldu. 

 

Ligde en çok gol atan ve en az gol yiyen iki takımın mücadelesinde sporseverler 4 gol izlerken, sergilenen futbolla da sahadan memnun ayrıldılar. Konyaspor’da, bu maçta Konyaspor’dan Selim 2. sarı kartını gördü. Böylece, Konyaspor’da 2 sarı karaltı futbolcu sayısı 4’e yükseldi. Daha önce Serkan, Hakan ve Serbay 2’şer sarı kart görmüştü.  Pazar günü; maçtan sonra Trabzon’a gelen ve oradan da akşam uçakla Ankara’ya dönen yeşil-beyazlılar, karayoluyla Konya’ya gelerek tesislerde dinlenmeye çekildiler. Konyaspor’da, futbolculara teknik adamlara tarafından bir gün izin verildi. Dün dinlenen Kartallar, bugün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde çalışmalara başlayacaklar.

 

Konyaspor’u, Rize deplasmanında yeni Başkan Ahmet Şan ve bazı yöneticiler yalnız bırakmadı.. Karşılaşmayı, Başkan Şan ve futbol şube sorumlusu Hasan Dağlı, başkan yardımcısı idari işler ve maç organizasyon sorumlusu Okay Tıngır da izlediler. Maç sonrasında soyunma odasına inen başkan ve yöneticiler teknik heyeti ve oyuncuları teselli ederek bundan sonraki maçlarda kayıp puanları telafi edeceklerine inandıklarını dile getirdiler. Öte yandan, Konyaspor yönetim kurulu, Rize deplasmanı ulaşım ve konaklama masraflarını üstlenen Girayhan Mühendislik firmasına ve yetkililerine teşekkür etti.

 

ABDÜLKERİM’DEN ÖZELEŞTİRİ

 

Konyaspor’un genç futbolcusu Abdülkerim Bardakçı’dan özeleştiri. İlk yarısını 2-0 önde kapattıkları maçta Rizespor karşısında galibiyete çok yakın olmalarına rağmen rakibin ikinci yarıdaki baskısını kıramadıklarını ve yenilen gollerle 2-2 berabere kaldıklarını söyledi. Genç defans oyuncusu Abdülkerim, tecrübesizliğin 2 puanın kaçmasına neden olduğunu açıkladı.
Maçtan önce kendilerini zor bir 90 dakikanın beklediğinin farkında olduklarını belirten Abdülkerim açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

“Oyuna iyi başladık. Erken bulduğumuz penaltı golüyle öne geçtik. Bundan sonra rakip üzerimize geldi ve bizde ileride iyi pozisyonlar bulduk. İlk yarının sonlarına doğru ikinci penaltı golü ve rakibin 10 kişi kalmasıyla işimizin kolay olduğunu düşünenler yanıldı. Biz Çaykur Rizespor’un ikinci yarıya taraftar desteğini de arkasına alarak baskılı başlayacağını tahmin ettik. Ama bu kadar erken gol yiyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmedi. 2-1’den sonra üzerimize gelen ve gol pozisyonu bulan rakip karşısında bizimde net fırsatlarımız oldu. Ancak değerlendiremedik. Uzun toplarla son şanslarını kullanan Rizespor 2-2’yi buldu. 2-0’lık skor ve sayıca fazla olmamızın avantajını iyi kullanamadık. Kısacası tecrübesizliğimizin karşılığını galibiyeti kaçırarak acı bir şekilde aldık. Her şeye rağmen yenilgiyi kabullenmeyen bir takım görüntüsünden ödün vermedik ve 6 maçtır da kaybetmiyoruz. Artık bu maçı unutmak zorundayız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri