1.LigdeKağıtspor zirvede

Konya’da devam Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde dört tur geride kaldı.

Konya’da devam Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde dört tur geride kaldı. Lige 2 bin 249 Elo ortalaması ile üçüncü sırada başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor, Denizli PAÜSA ile olan mücadelesinden 5-3 galip ayrılarak dördüncü kazancına ulaştı. Kocaeli ekibi bu kazanç ile beşinci tura tek başına lider girdi. Bu sene lige ilk sırada başlayan ve kadrosunda birbirinden kuvvetli oyuncuları barındıran Kayseri Şeker Spor Kulübü, Denizli Pamukkale Üniversitesi’ni 6-2 yenerek ikinci sıraya oturdu.

İlk iki masasında Azeri oyuncular GM NijatAbasov ile IM OrkhanAbdulov’un yer aldığı Burdur Çallıca Gençlik ve Spor Kulübü ile Hatay Samandağ Altın Piyon arasındaki maç beraberlikle noktalandı. Bu beraberliğin ardından Burdur ekibi beşinci tura üçüncü sırada girdi.  Ligin belirleyici ve önemli karşılaşmalarından biri yarın ilk masada Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi Kağıt Spor ile Kayseri Şeker Spor Kulübü arasında oynanacak.

KULÜPLER ŞAMPİYONASINDA İKİ EKİP LİDERLİĞİ PAYLAŞIYOR

Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda dört tur tamamlandı. İlk masada iki iddialı kulübün, Ankara Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü ile İstanbul Dobruca Spor Kulübü karşılaşmasının galibi Ankaralı ekip oldu. 6,5-1,5 noktalanan maç sonrası Dobruca Spor Kulübü ilk yenilgisini alırken, Genç Akademisyenler bir sonraki tura kayıpsız girdi.

Şampiyonanın diğer favori takımlarından İstanbul Darüşşafaka Spor Kulübü ile ODTÜ Spor Kulübü arasındaki mücadeleden 6-2’lik skorla ayrılan takım Darüşşafaka olurken, bu kazanç İstanbul takımını birinci sıraya yerleştirdi.

Şampiyonaya sıfır kayıp ile devam eden Siirt Gençlik Spor Kulübü ise bu turda Yalova Belediye Spor ile berabere kalarak beşinci tura üçüncü sırada girdi.

Dördüncü tur sonrası ilk sırayı paylaşan iki kulübün, Ankara Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü ile İstanbul Darüşşafaka Spor Kulübü’nün yarın ilk masadaki karşılaşması hiç şüphesiz şampiyonanın ilgi çekici maçlarından biri olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri