1. Lig için her şeyi yapacağız

TB2L temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesinde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor

TB2L temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesinde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Antrenör Ajlan Kavasoğlu nezaretinde çalışan sarı-mavili ekip arefe gününe kadar Konya’da çalışacak. Takımın yeni antrenörü Ajlan Kavasoğlu 1.lige çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Kavasoğlu,  “Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı’nın Konya’nın olduğu gibi köklü bir geçmişi var. Son iki-üç senedir de birinci lige çıkmak için çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. Tabi ki burada çok ciddi bir enerji var ve böyle bir enerjinin var olması beni çok etkiledi. İşte bu enerji doğru kullanıldığı takdirde çok ciddi bir güç oluşturabiliriz. Bunun için gerekli altyapı da mevcut. Her şeyden önce Torku Selçuk çok genç, dinamik, mücadeleyi seven ve sahada her şeyi yapabilen bir takım.

Özellikle ileriki dönemlerde takımın omuriliğini oluşturacak üniversite kökeni olan genç oyunculara yer vermek bu takımla birlikte 1. lige çıkabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Konya’da basketbolun daha kalıcı olması ve geleceği için temel hedefimiz herkesin evinde bir Selçuk Üniversitesi bayrağını astırmak olacaktır” dedi.

Kulüp Başkanı Yunus Derebağ ise, yeni sezonda tüm şehrin desteğine ihtiyaçlarının olduklarını ifade ederek,“Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu. Hazırlıklarına arefe gününe kadar Konya’da sürdürecek olan Torku Selçuk Üniversitespor  2 gün izin yapacak. Sarı-mavili ekip 2 günlük izinin ardından Konya’da toplanarak Zonguldak’a hareket edecek. Transferde de hızlı olan Sarı mavililer Oktay Yılmaz, Burak Selen, Ufuk Gürgen, Hadi Özdemir, Hadi Doğan, Soykan Yıkılmaz, isimleri kadrosuna dahil ederken son olarak ise Amerikalı oyun kurucu Jeremy Granger ve transferin gözdelerinden Mersin Büyükşehir Belediyesporlu Yalçın Azizmahmutoğulları ile sözleşme imzaladı. Yaptığı transferlerle yeni bir görünüm kazanan Selçuk Üniversitesi yeni sezona umutla bakıyor. Beko Basketbol ligine yükselme hayalini bu sezon gerçekleştirmek isteyen sarı-mavili ekip tüm çalışmalarını bu hedef üzerine gerçekleştiriyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri