1 Eylül Dünya Barış Günü

CHP Konya İl Kadın Kolları, ''Dünya Barış Günü'' nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülüzar İndibi, CHP İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında, ''Dünya Barış Günü''nün; savaşta kazanan bir tarafın olmadığını, savaşın hayatları yok edip acı ve yıkımdan başka bir şey vermediğini hatırlatmak için anlamlı bir gün olduğunu belirtti.
İndibi, gelecek nesillere barış içinde, yaşanabilir bir dünya bırakılması ve gençlere unudun aşılanması gerektiğini söyledi.
Paylaşılamayan kaynaklar uğruna savaşların bitmediğini, silahların susmadığını hatırlatan İndibi, ''Türkiye'de terörün yok ettiği hayatların acısı sadece şehit evlerine değil, Türkiye'deki her ocağa kor olup düşmekte, içimizi yakmaktadır'' diye konuştu.
Hükümetin dış politikasını da eleştiren İndibi, ''Hükümetin sıfır sorunla devraldığı doğu komşularımız, yine hükümetin takındığı tavır karşısında bizlere düşman gözüyle bakmaya başlamışlardır. Bizim bu topraklarda rahat ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Emniyet mensuplarına, şehit ve gazi ailelerine şükranlarımızı sunuyoruz. CHP Kadın Kolları olarak, dünyada ve ülkemizde savaşsız, barış dolu yıllar diliyoruz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri