1. Dağ Bisikleti Festivali Sona Erdi

Tunceli’nin Pertek ilçesinde ilk kez düzenlenen ve iki gün süren 1. Dağ Bisikleti Festivali sona erdi. Pertek Kaymakamlığı tarafında organize edilen, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 1. Pertek Dağ Bisiklet Festivali, Tunceli ve...

Tunceli’nin Pertek ilçesinde ilk kez düzenlenen ve iki gün süren 1. Dağ Bisikleti Festivali sona erdi.

Pertek Kaymakamlığı tarafında organize edilen, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 1. Pertek Dağ Bisiklet Festivali, Tunceli ve Pertekliler tarafından yoğun yağışa rağmen büyük ilgi gördü. Düzenlenen 1. Pertek Dağ Bisiklet Festivalinin Tunceli ve Pertek ilçesinin tanıtımında önemli bir işlev gördüğünü hatırlatan Tunceli Valisi Osman Kaymak, festivalin Tunceli ve Pertek ilçesinde ilk olduğunu ifade etti. Günlük yaşamda bisikletin insan sağlığı üzerinde önemine değinen Vali Kaymak, "Bu tür faaliyetlerle halkımız bisiklet kullanmaya alışacaklar ve Pertek’i bölgede bir nebze öne çıkaracağız. Gerçekten Pertek Keban baraj gölünün kenarında güzel bir şirin ilçemiz. Diğer faaliyetlerle birlikte özellikle Elazığ ve Malatya’da ki vatandaşlarımızın uğrak yeri olacağını düşünüyorum. İnşallah bu tür faaliyetler ve ileride yapacağımız faaliyetlerle turistik anlamda Pertek’in önünü açmaya çalışıyoruz. İnşallah barış sürecinin devam etmesi halinde bölgemiz gelecekte çok daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak." dedi.

Yoğun yağış altında zorlu parkurda 64 sporcunun katılımıyla sonlanan yarışlarda; Elit Erkeklerde Bayram Eroğlu, Elit Kızlarda Esra Kürkçü, Master 30 Erkeklerde Kamil Akal, U17 Erkeklerde Rami Can Balcı, Master 40 Erkeklerde Mustafa Yıldız ve Genç Erkeklerde Seyfullah Ersin Cömert birinci olurken yarışmalarda dereceye girenlere toplam 15 bin lira para ödülü ve madalya verildi. Pertek Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Pertek Kaymakamı Memiş İnan ve Pertek Belediye Başkanı Recai Vural katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri