1.300 kişiyi istihdam eden dev firmadan 20 milyon dolar yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkuaz Seramik’in, Kayseri OSB’deki fabrikasındaki bulunan ilave üretim alanlarının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Milletvekillerinden Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, Hülya Nergis, İsmail Tamer, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, çok sayıda misafir ve Turkuaz Seramik çalışanları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya; 1993 yılında 17 kişilik bir ekiple yola çıktıklarının altını çizerek, “Kuruluşumuzun 30. yılı olan 2023’e geldiğimizde 1.300’ün üzerinde istihdam, 60 ülkeye ihracatıyla ve yurt içinde 500’den fazla satış noktasıyla hizmetine devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin sürekli ifade etmiş olduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonlu programınızda bizler de gücümüz nispetinde katkıda bulunmaktayız, önümüzdeki yıllarda da bu vizyonla hareket etmeye devam edeceğiz. Pandemiye ve global ekonomideki olumsuzluklara rağmen 2021-2022 döneminde bugün açılışınızı yapacağımız tesisimiz için “20 milyon USD” yatırım yapmış bulunmaktayız. 2023 yılında da yatırımlarımıza yeşil mutabakat, karbon ayak izi, temiz enerji ve dijitalleşmeye önem vererek devam edeceğiz.” dedi.  Özkaya “Turkuaz Seramik ailesi olarak ülkemize olan sevdamız her şeyin üzerindedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerden aldığımız motivasyonla; üretmeye, istihdama, ihracata devam edeceğiz.” dedi.

Açılışta şirketin çalışmalarına ilişkin bilgi alan Bakan Varank, yeni açılan ilave üretim hatlarını inceleyerek üretimi yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri