Serdar Ceylan ÖSYM 1. Hukuk Müşaviri oldu

Serdar Ceylan ÖSYM 1. Hukuk Müşaviri oldu

Konya kültür sanat camiasının yakından tanıdığı, Merhaba Gazetesi kültür eki Akademik Sayfalar’ın hazırlayanlarından araştırmacı yazar, Av. Serdar Ceylan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği’ne atandı

Konya kültür sanat camiasının yakından tanıdığı, Merhaba Gazetesi kültür eki Akademik Sayfalar’ın hazırlayanlarından araştırmacı yazar, Av. Serdar Ceylan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği’ne atanarak, 28 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da görevine başladı. Serdar Ceylan, akademik kariyeri, bürokrasideki başarısı, hukukçu kimliği ile de takdir edilmektedir. Neşredilmiş üç kitabı, yüzü aşkın makalesi bulunmaktadır. Konya’nın kültür hayatına önemli katkıları bulunan Ceylan, Akademik Sayfalar’da alanında ilk olan çok sayıda özel sayı hazırlamıştı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Hukuk Müşavirliği’nde Bölge Hukuk Müşaviri olarak da görev yapan Ceylan, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da Hukukçu Kurul üyesi olarak görev yapıyor. Merhaba Gazetesi olarak bu önemli göreve atanan hemşehrimiz Av. Serdar Ceylan’ı tebrik eder, yeni görevinde de başarılar dileriz.

SERDAR CEYLAN KİMDİR?

Serdar Ceylan, ilk ve orta öğrenimini memleketi Konya’da tamamladı. 2004’de “şeref derecesi” ile Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2007’de SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku’nda ve ayrıca Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü Enerji Hukuku programından yüksek lisans derecelerini aldı. SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku’nda doktora çalışması tez teslim aşamasındadır. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi, AB Uzmanlığı eğitim programından mezun oldu. 2005 yılında Avukatlık stajını tamamlayarak, Avukatlık Ruhsatını aldı. Ayrıca Noterlik Belgesi aldı. Marka ve Patent Vekilliği Sınavını kazanarak, Marka Patent Vekilli oldu. 2005 yılından itibaren TEİAŞ Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nde avukat ve sonrasında Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 2011 yılından günümüze Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na Hukukçu Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Hukuk alanındaki makalelerinin yanında, tarih, kültür ve sanat alanında yüzü aşkın makalesi neşredilmiştir. 1998 yılından beri her çarşamba yayımlanmakta olan "Akademik Sayfalar" kültür ekinin editörlüğünü yapmaktadır.

Pek çok sivil toplum kuruluşunun  üyesi olup, yönetimlerinde de aktif olarak görev almaktadır. Uzman Dr. Esra Ceylan ile evli olup, Mehmet Ali isimli bir oğlu vardır.

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.