Sendikalılara toplu iş sözleşmesi

Sendikalılara toplu iş sözleşmesi

15 Ocak 2009 ile 15 Ocak 2011 tarihleri arası geçerli olacak sözleşmeye göre en yüksek kıdemli işçi ücreti bin 900 TL, en düşük kıdemli işçi ücreti bin 202 TL olarak belirlendi.

Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri, KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreninde bin 500 sendika üyesini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaplan, Hizmet İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Baran ve belediye işçileri katıldı. Sayılamayacak kadar hizmete imza attıklarını anlatan Akyürek, bu çalışmaların belediye işçileri sayesinde gerçekleştirilebildiğini söyledi. İşçilerin her zaman özveriyle çalıştığını ve ‘taşın altına’ ellerini hatta başlarını koymaktan çekinmediklerini ifade eden Akyürek, “5 yıllık görev yaptığımız süre boyunca ortada bir başarı varsa bu sizin birlikte çalışmanızla, halkın desteğiyle oldu” ifadelerine yer verdi. Sendika ile ciddi müzakereler sonucunda imza aşamasına geldiklerini kaydeden Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman işçilerin haklarını gözetlediklerini, ücretlerini zamanında ödediklerini söyledi. Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını dile getiren Mahmut Arslan ise Konya’nın dünyada emsalleriyle yarıştığını, bunun da Konya adına gurur verici olduğunu belirtti. Türkiye’de 15 Şubatta bütün belediyelerde kriz nedeniyle ‘deprem’ yaşandığını anlatan Arslan, buna karşılık depremin Konya’da çok hafif hissedildiğini ifade etti. Yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’de çoğu belediyenin çalışanlarına ücretlerini ödeyemediklerini kaydeden Mahmut Arslan, ancak Konya’da bütün çalışanlara ücretlerinin zamanında verildiğini ve böyle bir aksaklık yaşanmadığını söyledi.

Protokol konuşmalarından sonra Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediye Başkanları, bin 500 sendika üyesi belediye çalışanını kapsayan sözleşmeyi imzaladı. İmzalanan sözleşmeye göre, sözleşme 15 Ocak 2009 ile 15 Ocak 2011 yılları arasında geçerli olmak üzere, bayram harçlığı, doğum, ölüm, evlenme, sünnet, tabii afet gibi genel sosyal yardımlar birinci yıl yüzde 25, ikinci yıl yüzde 20 artış gösterecek. Ücret zamlarında ise 2009 yılı için yüzde 8 artı yüzde 8 altışar aylık dilimler halinde toplam yüzde 16 artış sağlanmış, 2010 yılı için ise, yüzde 5 artı yüzde 5 altışar aylık dilimler halinde toplam yüzde 10 artış sağlandı. Ayrıca altışar aylık enflasyon oranları yüzde 5’i geçerse, aradaki fark ücretlere yansıyacak. Bunlara göre en düşük kıdemli işçi ücreti bin 202 TL, en yüksek kıdemli işçi ücreti bin 900 TL oldu.
UĞUR ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.