Sendikalardan 'Yandaş Sendika İstemiyoruz' Eylemi

Sendikalardan 'Yandaş Sendika İstemiyoruz' Eylemi

Mersin'de Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen atamaları protesto etmek amacıyla 'Yandaş sendika istemiyoruz' eylemi gerçekleştirdi. 3 sendikaya bağlı...

Mersin'de Türk Eğitim Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen atamaları protesto etmek amacıyla 'Yandaş sendika istemiyoruz' eylemi gerçekleştirdi.

3 sendikaya bağlı öğretmenler ortak eylem için Forum Alışveriş Merkezi önünde toplandı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile CHP ve MHP temsilcilerinin de destek verdiği eylemde eğitimciler, sloganlar atarak açtıkları pankartlar eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takiben İl Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve onun taşra teşkilatının yanlış, yanlı, taraflı ayrımcılık kokan tutum ve uygulamalarını kınamak ve telin etmek için toplandıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin kendinden olmayanları yandaş sendika ile bir olarak uyduruk komisyonlarda uyduruk puanlarla barajın altında bıraktığını ifade eden Akıncı, kişilerin siyasi görüşüne, etnik kimliğine bakılarak kamu çalışanlarının kamplara ayrılarak düşman hale getirildiğini savundu.

"Liyakati, adaleti, başarıyı; bir parti bir taraf, bir sendika uğruna, tercih sebebi saydınız. Sizler eğitim öğretimin temeline dinamit koymak için elinizden geleni yaptınız" diyen Akıncı şöyle devam etti: "Ölene 100 puan verdiniz. Kurum değiştirenlerin atamasını yaptınız. Görevden ayrılanların tayinini yaptınız. Eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdiniz. Bu ülkede bu kıyımlar ihtilal döneminde bile yapılmadı. O zaman bile liyakat ve adaletten şaşılmadı. Eylemlerimiz artarak devam edecek."

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ise tırnakları ile kazıyarak kurumların başına gelen müdürlerin farklı sendika üyesi oldukları için görevden alındığını söyledi. Görevden alınan müdürlerin müfettişlerden başarı notu aldığına dikkat çeken Boyar, yeni atanan müdürlerin okulunu dahi bilmediğini iddia etti.

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu da TEOG sistemi nedeniyle onbinlerce ailenin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Muşlu gerçekleştirilen müdür atamalarında ise liyakatten çok bir sendikaya bağlı olanların tercih edildiğine işaret etti.

"CEMAAT BAHANESİ İLE BÜTÜN MÜDÜRLERİ TASFİYE EDİYORLAR"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Hıristiyan vatandaşların çocukları bile imam hatip liselerine kaydedilmeye başlandığına işaret ederek şunları söyledi: "Bazı konular siyaset üstü tutulması gerekir. Eğitimde bunlardan bir tanesidir. Yandaşların bir araya gelerek müdürleri müdür yardımcılarını yok etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunlar cemaati tasfiye ediyoruz bahanesi ile bütün müdürleri bütün emekçileri tasfiye etmeye çalışıyorlar. Hayır burdaki amaç cemaati tasfiye etmek değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.