Sendikalar İşçi Ölümlerine Tepki Gösterdi

Sendikalar İşçi Ölümlerine Tepki Gösterdi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, Torunlar Center İş Merkezi inşaatında yaşamını kaybeden işçiler için eylem yaptı.Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen eyleme, KESK, CHP üyeleri...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, Torunlar Center İş Merkezi inşaatında yaşamını kaybeden işçiler için eylem yaptı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen eyleme, KESK, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Üzerinde ‘Taşeron çalışma yasaklansın, İş cinayetlerinin sorumlusu AKP’dir’ yazılı pankart açan grup adına Kadri Kılıcı bir açıklama yaptı. Kılıcı, işçi cinayetlerinin sorumlusunun ülkeyi şantiyeye çevirenler ile işçi sağlı ve iş güvenliği konusunda alınması gereken tedbirleri birer maliyet unsuru olarak görenler olduğunu savundu. Kılıcı, “Sermaye maliyet unsuru olarak gördüğü iş güvenliği ve eğitimlerini, güvenceli çalışmayı ortadan kaldırarak karlarına kar katarken olan işçilere oluyor. İşçiler üçer, beşer, onar ölüyor.” dedi.

Taşeron çalışma ve işçilerin eğitim ya da donanımdan yoksun bırakılmasının ölüm nedenlerinin başında geldiğini söyleyen Kılıcı, “Devletin sermayeye bir maliyet unsuru olarak gördüğü işçi sağlığı, iş güvenliğine yönelik alması gereken tedbirleri sürekli sermaye lehine yeniden düzenlemektedir. Deyim yerindeyse işçinin eli kolu bağlanıyor, taşerona, sendikasızlaştırmaya, güvencesiz çalıştırılmaya mahkum ediliyorken sermayenin her hareketi serbestleştiriliyor.” diye konuştu.

Grup üyeleri açıklamanın ardından ‘İşçinin katili taşeron devleti, inşaat işçisi köle değildir’ şeklinde slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.