Sendika Temsilcisi Müdür Kıyımlarına Tepki Gösterdi, Hakkında Soruşturma Açıldı

Sendika Temsilcisi Müdür Kıyımlarına Tepki Gösterdi, Hakkında Soruşturma Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde yaptığı müdür kıyımlarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması ve eylem yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde yaptığı müdür kıyımlarına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması ve eylem yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Türkoğlu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Acemler'de bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye gelen Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler burada basın açıklaması yaparak suçlananlar değil suçlayanların ifadeye çağrıldığını dile getirdi. Selçuk Türkoğlu, yaklaşık bir haftadır müdür kıyımıyla ilgili faaliyet yürüttüklerini belirterek, “Türkiye genelinde 7 bin 500 okul müdürü, Bursa ölçeğinde de 286 okul müdürünün kıyıma uğratılması ve tabiri caizse kellelerinin koparılması ile alakalı yaklaşık bir haftadır Bursa’da yetkili sendika olarak bir hak arayışı mücadelemiz devam ediyor. Bu nedenle gerek basın açıklaması, eylemler, yürüyüşler ve özellikle bütün ilçelerimizde ve merkezde bu kıyımı gerçekleştiren adaletsiz, haksız, hukuksuz insanların kazanılmış haklarını, liyakatlerini, kariyerlerini değerlendirmeden ellerinden alan tetikçi şube müdürlerine, kelleci ilçe müdürlerine karşı bir eylem ve etkinlik içindeyiz. Bunun bir parçası olarak ta sürekli bu kelleci, bu tetikçi, bu kıyım yapan şube müdürleri ve ilçe müdürleri ile ilgili de cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış darbe dönemlerinden bile görülmeyen bu kıyım karşısında bu failler, bu suçlular aslında ifadeye çağrılması gerekirken, ne yazık ki emniyet mensubu arkadaşlarımız Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla son bir hafta içinde yaptığımız eylem ve etkinliklerden dolayı bizlerin ifadeye çağrıldığını söylediler. Kamu-Sen il temsilcisi ve Türk Eğitim Sen şubeleri adına birazdan gideceğiz ve içeriğini tam bilmediğimiz, ne ile suçlandığımızı anlayamadığımız bu konuyla alakalı emniyete ifademizi vereceğiz.” dedi.

Bunun, yeni Türkiye adına garip bir ironi olduğunun altını çizen Türkoğlu, “Siz hak arayacaksınız, suçluları sürekli ifşa etmek adına suç duyurusunda bulunacaksınız, o tetikçiler, o suçlular davet edilmeyecek ifade vermeye, bununla ilgili suç duyurusunda bulunan, hak arayan sendikacılar ifade vermeye davet edilecek. Bu, yeni Türkiye’yi de 2014-2015 eğitim öğretim yılının eğitimciler açısından başladığı bu 1 Eylül Dünya Barış gününde garip bir ironi olarak değerlendiriyorum. Mücadelemiz devam edecek. Bu ve bunun gibi yaklaşımlar bizi de, arkadaşlarımızı da, hak arayışımızı da engelleyemeyecek.” şeklinde konuştu.

Selçuk Türkoğlu, ifadeye çağrılmalarının içeriğini tam bilmediklerini vurgularken, müdür kıyımı ile alakalı yaptıkları basın açıklamalarındaki ifadelerinden dolayı veya bu kıyımı yapanlarla alakalı kullandıkları ifadelerden dolayı bir çağrı olduğunu ifade etti. Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Muhalefetteyken sürekli her türlü mahfilde Hüseyni metottan bahsedenler, iktidardayken Yezidi metotla hareket ediyorlar. Bunu bütün her anımızda, her zamanımızda ve her kurumumuzda iliklerimize kadar hissediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne girdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.