Semt poliklinikleri artıyor

Semt poliklinikleri artıyor

Konya Numune Hastanesi, Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde yeni bir semt polikliniği açtı.

Semt polikliniği’nin açılış törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Hüsnü Tuna, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve semt polikliniğinin personeli ile çevre halkı katıldı.
KONYA SAĞLIK ŞEHRİ OLACAK
Açılış töreninde konuşan AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, AKP hükümetleri döneminde özellikle sağlık ve eğitim yatırımlarına büyük ağırlık verildiğini ifade etti. Sağlıkta çok büyük bir dönüşüm ve gelişim yaşandığını kaydeden Sami Güçlü, sağlık yatırımlarının özellikle alt gelir grubundaki vatandaşların hak ettikleri tedaviyi alabilmeleri için büyük avantaj sağladığını bildirdi. Hükümetin en çok takdir gördüğü konuların başında da Sağlık Bakanlığı’nca yapılan sağlık yatırımlarının geldiğini ifade eden Sami Güçlü, “Sağlık yatırımlarından Konya’da nasibini büyük ölçüde alıyor. Konya, yapılan yeni yatırımlarla bir sağlık şehri haline gelecek. Modern Konya Numune Hastanesi’nin proje ihalesi tamamlandı. Beyhekim Devlet Hastanesi bünyesinde 6 ay içinde onkoloji merkezi tamamlanarak hizmete girmiş olacak. Öte yandan 800 yataklı Karatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi de en kısa zamanda bitmiş ve halkın hizmetine sunulmuş olacak. Bunun yanında bugün bir yenisinin daha açılışını gerçekleştirdiğimiz semt poliklinikleri ile hem Numune Hastanesi’nin yükü azaltılıyor, hem de sağlık hizmetleri vatandaşın ayağına getiriliyor” ifadelerini kullandı.
AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTACAK
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise merkezi hükümetin yaptığı sağlık yatırımlarına yerelde açtıkları sağlık merkezleri ile destek olduklarını dile getirdi. Meram Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl yeni bir proje başlattıklarını ifade eden Kalaycı, “Projemizle Konya’da doğum yapan her aileyi ziyaret ediyor, çeşitli hediyeler veriyor ve bebekleri muayene ediyoruz. Bu şekilde bir yılda toplam 2 bin aileyi ziyaret ettik” dedi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de vatandaşın ayağına hizmeti götürmek için semt poliklinikleri kurduklarını bildirdi. Konya Numune Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Halil İbrahim Topatan da Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında insana hizmet için yeni bir semt polikliniği açtıklarını bildirdi. Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından dua edildi. Daha sonra Numune Hastanesi Semt Polikliniği hizmete açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.