Selime Beldesi turistlerin gözdesi

Selime Beldesi turistlerin gözdesi

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Selime beldesinde bulunan tarihi dokuyu her yıl 200 bin civarında yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yahya Çal yaptığı açıklamada, geçmişte Hasandağı volkanının püskürmesi sonucunda oluşan tüflü taşların, doğal etkenlerle aşınarak Ihlara Vadisi'ni, Yaprakhisar ve Selime'deki doğal yapılar ile peri bacalarını oluşturduğunu söyledi. Ihlara Vadisi'nin korunarak, yeryüzünde eşine rastlanmayan tarih hazinesi olarak günümüze ulaştığını belirtti.

Çal, Ihlara Vadisi'nin bitiminde yer alan Selime beldesinin Peri Bacaları bölgesinin en önemli doğal güzellikleri arasında yer aldığını ifade ederek, ''Peri bacaları ve kaya oyma yapılarıyla turistlerin gözdesi olan Selime, her yıl ortalama 200 bin civarında yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Yabancı turistlerin çoğunluğunu Japonlar, Fransızlar ve Yunanlılar oluşturuyor'' dedi.
Çal, şunları kaydetti:''14 kilometrelik Ihlara Vadisi'nin bittiği noktadan itibaren peri bacaları başlıyor. İçinde iki sıra halinde sütunlar vardır. Burada bulunan manastırın 8 ve 10. yüzyıllar arasında, freskolarının ise 11. yüzyıl başlarında yapıldığı tahmin edilmektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.