Selçuk’tan bilim atölyesi
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirilen programın açılışında, Konya Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen atölyeden memnuniyet duyduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi olarak araştırmayı destekleyen, Anadolu’nun en önemli üniversiteleri arasında yer alan bir kurum olduklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Üniversite olarak Anadolu irfanıyla irfanlanan bu topraklarda, memleketin gelecek nesillere daha iyi şekilde bırakılması için gayret eden, yerliliği ve milliliği her şeyden daha fazla önemseyen bilim insanları yetiştiriyoruz. Toplumumuza hizmet etmesi için uluslararası kalite standartlarında eğitim vermeye çalışıyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak bugüne kadar araştırmacılarımıza, akademisyenlerimize her türlü desteği verdik. Bundan sonra da vermeye devam ediyoruz. Bilimle toplumumuzun değişeceğine, bilime destek ve değer verdiğimiz sürece toplumumuzun daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Bunun için her türlü çalışmayı, çalışma atölyelerini kıymetli buluyoruz. Atölyeden çıkacak sonuçlar, tartışmalar, arkadaşlarımızın bir araya gelerek toplumun farklı alanlarına etki edecek durumları görüşmesi bizim için her şeyden daha önemli ve kıymetli.” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı da “Selçuk Üniversitesi ve Konya Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen bilim atölyesi bizim için çok değerli. Programımızı uluslararası düzeyde yaptık. Çok faydalı ve güzel geçeceğine inanıyorum. Temel Bilim Fakültesi olarak kaliteli eğitim verme, toplum yararına bilimsel çalışmalar yapma, bilimsel yayınlar üretmenin yanında özellikle ülkemize, toplumumuza, sanayinin karşılaştığı sorunlara çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
“ÇİN VE BREZİLYA’DAN BAĞLANTILARIMIZ OLACAK”
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Dilek Maden ise “Workshopumuzun adı Algebraic Combinatorics Workshop. Graf teori, matematiğin diğer alanlarla iletişimlerini içeriyor. Cebirsel graf teori, spektral graf teori gibi geometriyle olan alakalarını içeriyor. Genel bir isim. Workshop, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; öğrencilerimizin, genç bilim insanlarımızın, akademisyenlerimizin bilgi paylaşımı anlamında çok önemli. Programımız kapsamında küçük bir grup oluşturduk. Türkiye’de son yıllarda bu alanda çalışan sayısı arttı. Bu alanda çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pek çok alanla bağlantısı olan bir konumuz var. Sadece matematik anlamında değil; fen bilimleri, sosyal bilimler hatta tıp alanıyla da uygulamaları bulunan bir alan. Daha fazla yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Türkiye’nin farklı yerlerinden hocalarımız, lisansüstü öğrencilerimiz ve konuşmacılarımız var. 2 gün sürecek workshopta verimli bir çalışma diliyorum. Bu kapsamda Çin ve Brezilya’dan da bağlantılarımız olacak.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Algebraic Combinatorics Workshop (ACW 2022) Düzenleme Kurulu’na sertifika takdim edildi. Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.