Selçuk’tan 20 işsiz gence eğitim

Selçuk’tan 20 işsiz gence eğitim
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü, Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü’nün desteklediği “Çiftlik Muhasebe Sistemi Elemanı Yetiştirme Projesi” kaps
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü, Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü’nün desteklediği “Çiftlik Muhasebe Sistemi Elemanı Yetiştirme Projesi” kapsamında 20 işsiz genç, çiftlik muhasebe veri ağı konusunda eğitildi. 200 saat süren eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürü Tahsin Güven, Dekan Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Selçuk Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cennet Oğuz, Proje Yürütücüsü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk ve kursiyerler katıldı.
SEKTÖRDEKİ AÇIK KAPANACAK
Türkiye’de AB Ortak Tarım Politikası’na uyum yükümlülüğü, mevcut tarımsal yapı durumu ve dünya tarımındaki gelişmeler dikkate alınarak, 2000 yılından itibaren tarımda yeniden yapılanmaya gidildiğini vurgulayan Selçuk Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cennet Oğuz, “Bu kapsamda Çiftlik Muhasebesi Veri Ağı Sistemi geliştirildi. Bu amaçla tarımsal veri tabanını kullanan tarım bilgi sisteminin kurulması öngörüldü. Tarım Bakanlığı bu amaçla pilot bir çalışma başlattı. 9 ilde uygulanan bu muhasebe sistemi gelecek yıllarda ülkemizde yaygınlaşacak. Çiftçilerin gönüllü olarak katılımını esas alan bu kayıt sisteminde, kayıt tutan işletmelere 2010 yılında 300 TL destek verildi. Şu anda kendine özgü hesap planı ve hesaplama yöntemi olan bu muhasebe sistemini uygulayacak eleman eksikliği söz konusu. Dolayısıyla Çiftlik Muhasebe Veri Ağı konusunda yapılacak eğitim çalışmaları ülkemizde önemli bir açığın kapatılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.
Dekan Prof. Dr. Ayhan Öztürk ise konuşmasında projeye dahil olarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
İŞ ARAYAN DEĞİL, ARANAN ELEMAN OLUN
Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürü Tahsin Güven ise işsizliği azaltmak için çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, “Amacımız işsizlerimizi meslekli hale getirmektir. Şu anda ülkemizde vasıfsızlık, işsizliğin en önemli sorunu. İnsanlarımız ‘Her işi yaparım’ anlayışıyla değil, ‘Şu işi en iyi yaparım’ diyebilmeli. Mesleklerin de zamanla doğup öldüğünü biliyoruz. Çiftlik muhasebe sistemi elemanlığı da yeni doğan mesleklerden birisidir. Gelişmiş ülkelerin kayıt tutup, gelişmeyenlerin kayıt tutmadığını hepimiz biliyoruz. Birçok ülke artık ülkesindeki ağacı, böceği sayar hale geldi. Kayıt altına almak kontrol altına almak demektir. Sizler aldığınız eğitimle vasıflı ve bilgili hale geldiniz. İş arayan değil, aranan eleman olacağınızdan eminim. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Programın son bölümünde ise protokol üyeleri, 200 saat süren eğitimlerini başarı ile tamamlayan 20 kursiyere ‘Başarı Sertifikası’ verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.