Selçuk'ta seçim yarışı

Selçuk'ta seçim yarışı

Kasım ayında Selçuk Üniversitesi'nde yapılacak olan Rektör seçim yarışında çalışmalar hızlandı. Adaylar kulis çalışmalarına devam ederek öğretim üyelerini ziyaret ediyor

Kasım ayında Selçuk Üniversitesi'nde yapılacak olan Rektör seçim yarışında çalışmalar hızlandı. Adaylar kulis çalışmalarına devam ederek öğretim üyelerini ziyaret ediyor

 

Selçuk Üniversitesi’nde Kasım ayı içerinde gerçekleştirilecek rektörlük seçimi heyecanı başladı. Kulislerde konuşulan profesörlerin birçoğu adaylığını açıklarken birçoğu da adaylığını açıklamak için nabız yokluyor. Rektör adayları projelerinin yer aldığı broşürleri bastırarak, öğretim üyelerini ziyaret etmeye başladı. Rektörlük seçimleri için Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)’nun henüz kesin bir takvim belirlememesine rağmen muhtemel rektör adayları çalışlarını hızlandırdı. Öğretim üyelerini tek tek dolaşan adaylar rektör seçildikleri takdirde yapacakları çalışmaları anlatarak seçim için destek istiyor. Rektör adaylığı kesinleşen ve çalışmalara başlayan isimler şöyle: Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Kağan Karabulut, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, 2007 seçimlerinde Süleyman Okudan’ın karşısında aday olan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Recep Tunç, Prof. Dr. Recai Gürbüz, Prof. Dr. Hayri Öztaş, Prof. Dr. Cennet Oğuz, Prof. Dr. Remzi Çetin ve Prof. Dr. Celal İzci bulunuyor. Rektör adayı olarak kulislerde ismi geçen ve nabız yoklayan Ahmet Keleşoğlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Fen Fakütlesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neyhan Ergene’nin aday olmayacağı öğrenildi.

'REKTÖRLÜĞÜMDE ÜNİVERSİTE DÜNYADA İLK 500'E GİRECEK'

Rektör adaylığını açıklayan Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Adaylık çalışmalarım çok iyi gidiyor. Öğretim üyesi arkadaşlarımla görüşmelerim devam ediyor. Ben adaylığımı açıklamadan 4 ay önce öğretim üyesi arkadaşlarımla görüşmelere başlamıştım. Sonucun üniversitemiz adına olumlu olacağını düşünüyorum. Seçim çok olgun bir süreçte tamamlanacaktır" dedi. Rektörlüğü döneminde üniversitenin dünyada ilk 500 üniversite arasına gireceğini de belirten Prof. Dr. Gökbel, "Rektörlüğümde yapacağım projeleri söyledim. İlk olarak üniversitemizin dünyada söz sahibi bir üniversite olmasını sağlayacağım. Ayrıca öğretim üyesi arkadaşlarımız için konut projesi hayata geçirmeyi planlıyorum. Bununla ilgili çalışmalar yapacağım" diye konuştu.

'3 ALANDAKİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİM'

Üniversitenin; mekansal, akademik, idari alanlarında projeleri hayata geçireceğini söyleyen Prof. Dr. Ferruh Yıldız da, "Üniversitemizde daha kaliteli bir eğitim öğretim olması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Eğitim kalitesi artan üniversitemizin diplomasının tüm dünyada geçerli olması için gerekli çalışmalar yapacağım. Yabancı dil konusunda da hazırlık sınıflarının isteğe göre alınacağını getirip, İngilizce dersi almak istemeyen insanlara zorla bu ders verilmeyecek. Bu dersi almak isteyen öğrencilere de İngilizce öğreteceğiz" ifadelerini kullandı. Rektörlük seçiminde 6 tane tıp fakültesinden aday bulunduğunu da anımsatan Prof. Dr. Yıldız, "Seçim sonucunun ilk üç sırasında ben ve 2 tane tıp fakültesinden hoca olacağını düşünüyorum. Hedefim birinci olmak. Bununla ilgili çalışmalarıma devam ediyorum. Seçimden umutluyum" dedi.

'KATILIMCI VE DEMOKRATİK BİR ÜNİVERSİTE OLUŞTURCAĞIM'

Adaylığını açıklayarak Rektörlük seçimi çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, "Rektörlüğümde, üniversitemiz daha katılımcı ve demokratik olacaktır. Her öğretim üyemizin düşünce, görüş ve beklentileri karşılık bulacaktır. Üniversitemizin imkanları; adalet, faydalılık ve liyakat esaslarına göre eğitim birimlerimiz ve akademisyenlerimiz arasında dağıtılacaktır. Akademisyenlerimize, kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde kazandıkları özlük hakları başka hiçbir kriter ve etkene bakılmaksızın, bir hak olduğu düşüncesinden yola çıkılarak verilecektir. Üniversitemizi bir dünya üniversitesi yapmak için tüm eğitim/öğretim kadromuzun katılımı sağlanarak, dünya üniversiteleriyle entegrasyon” hedefi gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

REKTÖR ADAYLIĞINI AÇIKYALARAK ÇALIŞMA YAPAN ADAYLAR:
Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel

Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Tunç

Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Gürbüz

Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yüksek

Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin

Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Kağan Karabulut
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Yıldız
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Çetin

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal İzci
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cennet Oğuz

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Öztaş

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum