Selçukluya dev tesis

Selçukluya dev tesis

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Selahaddin Eyyübi Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı

Daha önce de Sancak Mahallesi Spor Salonu temeli atılmıştı

 

Selçuklu Belediyesi spor tesislerinin ilçe geneline yaygınlaştırılması ve herkesin spor yapmasını sağlamak amacıyla farklı merkezlerde spor salonu projelendirdi. Bu kapsamda Yazır Sancak mahallerinden sonra Selahaddin Eyyübi Mahallesine de spor salonu yapılacak. Tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Selçuklu’da yaşam kalitesini yükseltecek ve hemşehrilerimize her alanda en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiğimiz spor salonları şehrin dokusuna renk katacak ve gençlerimiz nezih ortamda spor yapacak. Hizmete açacağımız 5 yeni spor salonundan biri olan bu tesisimizi kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Hemşehrilerimizin sağlıklı yaşamasına önemli katkı sağlayacak olan bu tesis, öğrencilerimizin de hizmetinde olacak. Temel atma programına katılan herkese teşekkür ediyor ve salonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Mehmet Baykan “Konya büyük bir değişim ve gelişim yaşıyor.  Bu gelişme içerisinde ne mutlu ki spor alanları artıyor ve daha fazla gencimizin arzu ettiğimiz mekanlarda spor yapmasına katkı sağlanıyor. Bütün bu gelişmeler belediyelerin gayretli çalışmaları ve hizmetin her alanında olmalarının bir sonucu. Gençlerimize bu güzel tesisleri kazandıran Selçuklu Belediye Başkanına tüm spor camiası adına teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile uyum içerisinde hizmette yarışır hale geldiklerini belirterek, “Belediyelerimiz şehrin her yerinde bir çalışmayla hemşehrilerimize hizmet etmeye gayret gösteriyor. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin temel atma ve açılış programlarını yapmakta zorlanır hale geldik. Spor Salonunun temel atma töreninde hemşehrilerimize iki müjde vermek istiyorum. İlk olarak spor tesisi yapmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tamamlandı ve gerekli olan anlaşmalar sağlandı. Yakın zamanda tesislerimize başlanacak. Bir diğer müjde ise Beyhekim Hastanesi ve Toki konutları mevkiine dolmuş seferlerimiz başlıyor. Temeli atılan tesisin hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından yapılan dua ile protokol üyeleri tarafından toplu olarak tesisin temeli atıldı.Temeli atılan spor salonu hentbol saha ölçülerine uygun, basketbol, voleybol ve salon sporları yapmaya olanak sağlayacak. İçinde iki ayrı takım için soyunma ve duş odalarıyla fitnes salonu da bulunacak salonun toplam inşaat alanı 1986 m² ve 300 günde tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.