Selçuklu’dan spora büyük yatırım

Selçuklu’dan spora büyük yatırım

Selçuklu Belediyesi, spora büyük bir yatırım daha yapıyor. Sancak Mahallesi’nde yapılacak olan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

Selçuklu Belediyesi, spora büyük bir yatırım daha yapıyor. Sancak Mahallesi’nde yapılacak ve Türkiye’nin alanında en iyilerinden olacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi, Konya'nın yanı sıra Türk sporunun da gelişimine katkı sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Gençlerin spora olan ilgilisini arttıracak, yeni yeteneklerin keşfedilmesine imkan sağlayacak olan "Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi" düzenlenen programı ile kamuoyuna tanıtıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, merkezin Konya'nın ilk, Türkiye’nin ise sayılı spor tesislerinden biri olacağını ve olimpiyatlara sporcu yetiştireceğini söyledi.

whatsapp-image-2020-11-25-at-14-34-51.jpeg 

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuklu Belediyespor Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan ile sporcular katıldı.

SELÇUKLU'DA SPORA 250 MİLYON TL YATIRIM

Selçuklu ve Konya'ya değer katacak yeni dönem projelerinden ilkini kamuoyuna sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu’nun marka değerini yükselten en önemli işlerden biri spora ve sporcuya verdiğimiz değer. Her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Selçuklu Belediyesispor Kulübü 20 branşta 15 bin 488 lisanslı sporcusu ile Türkiye’nin en önemli Amatör Spor Kulüplerinden biri haline gelmiştir. Son iki yılda toplamda 11 adet spor tesisi, 12 adet kapalı spor salonu, 39 adet okullara yapılan suni çim saha ve 83 adet mahalle ölçeğinde suni çim saha şehrimize kazandırılmıştır. Yatırımların toplam bedeli 250 milyon Türk Lirasıdır. Spor okullarımızda 15 branşta eğitimler gerçekleştiriliyor. Sağlanan tüm imkanlarla Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar 126 bin 774 çocuğumuzu sporla tanıştırdık.Ayrıca Selçuklumuzu uluslararası müsabakalarda temsil eden 172 milli sporcumuz var. Buradan Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonlarında uluslararası pek çok başarı elde eden ve ülkemize pek çok madalya kazandıran tüm milli sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

enqmr-kweaiwshe.jpg

HEDEF OLİMPİYATLAR

Selçuklu'da her zaman iddialı olmak ve başarı çıtasını daha da yükseklere çıkarmak vizyonu ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Genç nüfusumuza güveniyoruz, yeteneklerimiz ve kabiliyetlerimizin olduğuna inanıyoruz. Olimpiyat hedefi ile çıktığımız bu yolda önceliklerimiz spora ilgiyi arttırmak, daha fazla sayıda gencimizin ve çocuğumuzun spor yapmasını sağlamak ve bununla birlikte de uygulayacağımız ölçme ve değerlendirme programları sayesinde yeteneklerimizi keşfetmek. 2018 yılında pilot uygulama olarak bin sporcumuz ile başlattığımız ölçme değerlendirme programı bize gösterdi ki çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini doğru tespit edip doğru bir yönlendirme yapmalıyız ve özel ilgi gerektiren sporcularımızı belirlemeliyiz. Programımızı kalıcı hale getirerek çocuklarımızı hem sportif yönden hem fiziki yönden ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmek ve yetiştirmek istiyoruz. Olimpiyat hedefi doğrultusunda, “Selçuklu’da Sporda da Pek Güzel Şeyler oluyor” diyor ve tüm başarıların devamını sağlayacak, sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayacak, ülkemizin spor altyapısına katkı sunacak ve tüm sportif çalışmalarımızı taçlandıracak, Konya’da ilk, Türkiye’de en kapsamlı spor tesislerinden biri olan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni şehrimize kazandıracağımızın müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.

enqmr-sxiac3hhq.jpg

Merkezle ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “Sancak Mahallemize yapılacak merkezimiz 22 bin 858 metrekare bina alanı ve 15 bin 630 metrekare açık saha alanı ile toplam 18 farklı spor branşında spor yapma imkanı sağlayacak. Havuzlarda aynı anda yaklaşık 150 öğrenci eğitim alabilecek. Atletizmde aynı anda 150 sporcu rahatlıkla aktivitelerini yapabilecek. İki seans olarak düşünülürse bir günde en az bin 1500 sporcu eğitim alabilecek. Merkezimiz, bu kadar çok branşı bir arada barındıran ülkemizdeki nadir tesislerden birisi olmakla birlikte, sporcu yetiştirmeyi amaçlayan en kapsamlı tesis olacak. Sportif faaliyetlerin yanı sıra farklı özellikleriyle de dikkat çeken Merkezimiz, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı sporcu yetiştirme merkezi olacak. Merkezimizde enerji kullanımını en aza indirecek gün ışığından en üst seviyede yararlanmayı sağlayacak bir tasarım uygulandı. Kendi enerjisinin yüzde 90’ını çatısında kurulu olan GES ile güneşten temin eden böylece yıllık 350 bin kw/saat enerji tasarrufu sağlayan bir tesis olacak. Merkezimizde geceleri ışık kirliliği yaratmayan aydınlatma sistemleri ile enerji tasarrufu için LED armatür kullanımı yapılacak" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-11-25-at-14-34-59.jpeg

Başkan Pekyatırmacı'nın konuşmasının ardından Mimar Orhan Uludağ tarafından proje ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Tanıtımda konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Bu tesisler Türk sporuna gelecekteki şampiyonları getirmenin anahtarıdır. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bugün Konya’ya dünyanın en iyi veledromunu kazandırıyoruz. İnşallah birlikte bu kazandırdığımız tesislerimizle Türk sporunun gideceği başarılı yolları hep birlikte şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda milli sporculardan Tekvando branşında Durdane Altunel Diken'e, Güreş branşında İşitme Engelli Sporcu Batuhan Şimşek'e, iki yıl üst üste Avrupa'da en iyi kaleci seçilen Selçuklu Belediyespor Hokey Takımı kalecisi Abdullah Ensar Turna'ya ve geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen turnuvada şampiyon olan Selçuklu Belediyespor Hokey Takımına ödülleri Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum