Selçuklu’dan Sille  için 3 yeni yatırım

Selçuklu’dan Sille için 3 yeni yatırım

Selçuklu Belediyesi tarafından 5000 yıllık tarihi Sille Mahalle’sine kazandırılacak olan “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projesi için temel atma programı gerçekleştirildi.

Konya’nın turizm destinasyonunda önemli bir yeri olan Sille Mahallesi’ni restorasyonlar, cephe iyileştirmeleri ve sokak sağlıklaştırmaları ile önemli bir cazibe merkezi haline getiren Selçuklu Belediyesi şimdi de 3 önemli projeyi bölgeye kazandıracak. Sille “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projesi için temel atma töreni yapıldı.

dsc-8888.jpg

Temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak katıldı.

7.jpg

SİLLE TARİHİ VE KÜLTÜRÜ İLE ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Sille’de 5000 yıllık tarihi mirası yeniden canlandırmak ve bu bölgeyi ülkemizin önemli bir turizm merkezi konumuna getirebilmek amacıyla Selçuklu Belediyesi olarak uzun yıllardır geniş ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Camileri, hamamları, kilisesi ve çeşmeleri ile Sille’de bulunan tüm tarihi eserlerimizin restorasyon işleri tamamlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile de Sille yeni bir çehreye büründü. Sille de bugüne kadar çok önemli çalışmalara imza atmış olan değerli belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2019 yılından bu yana Sillemizde yeni bir çalışma sürecini başlatmış bulunuyoruz.

dji-0761.jpg

Sillemizde yapılan restorasyon çalışmalarından sonra yıpranan ve yok olan tarihi ve kültürel taşınmaz varlıklarının eski dokuya uygun olarak yeniden inşası ve Sille’nin eski ihtişamına kavuşması için Büyükşehir Belediyesi Kudeb birimi, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde Sille Tarihi Kent Merkezini 10 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 5366 Sayılı yasa kapsamında yenileme alanı olarak ilan ettik.” İfadelerini kullandı.

dsc-8584.jpg

BÖLGEYE YAKIŞAN BİR ÇEHRE KAZANDIRACAĞIZ

Temel atma programı gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler veren Başkan Pekyatırmacı, “Projemiz 35 adet konut, 24 adet ticari donatı, 9 adet sosyal ve kültürel donatı, 1 adet belediye hizmet binası, 1 adet sağlık tesisi, 1 adet trafo, 200 araç kapasiteli kapalı otopark ve 4.734 m2 yeşil alan çalışmasından oluşuyor. Toplamda 19.794 m2 inşaat alanı bulunan projemizin belediyemize maliyeti KDV dahil 250 milyon 200 bin Türk Lirası.2024 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız projemizle birlikte sille tarihi dokusuna uygun olarak yeni bir destinasyona kavuşmuş olacak. Tabi bu çalışmalarımızı Sille’nin tarihi siluetine hiçbir zarar vermeden gerçekleştireceğiz, çünkü Sille bizim gözbebeğimiz. Sille de üzerine titrediğimiz konuların başında gelen turizmin gelişmesi noktasında bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz. İnanıyorum ki bu projemiz Konyamıza, Selçuklumuza ve Sillemize çok büyük değer katacak. Sillemizde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak ve en güzel şekilde geleceğe taşımak en önemli görevimiz. Bunu yaparken Sillenin, Konyamızın turizmine de en yüksek katkıyı sunuyor olması birinci hedefimiz” diye konuştu.

dsc-8569.jpg

Daha sonra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Angı, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve Konya Valisi Vahdettin Özkan selamlama konuşmaları yaptı.

4.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ise, “Bugün Konya modeli belediyecilik diye ifade ettiğimiz konu Türkiye'nin takip ettiği, dünyaya gururla sunduğumuz bir markaya dönüştü. Bunda yaptığımız işlerin, vizyon projelerin önemi kadar birlikte çalışma alışkanlığının ve sürdürülebilirliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sille kültürel varlığıyla çok önemli. Bir taraftan belediyeler olarak bunu bir borç bilerek, kültürel varlığın tekrar ortaya çıkarılması çaba sarf ediyoruz ama bir taraftan da Konya'nın bir turizm şehri olması adına bu tür işleri çok önemsiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum