Selçuklu’da yeni ASM hizmete girdi

Selçuklu’da yeni ASM hizmete girdi

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Hayırsever Erdirençelebi Ailesi tarafından yapımı tamamlanan Selçuklu Fatma-Alparslan Erdirençelebi Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) resmi açılışı gerçekleştirildi.

Selçuklu Fatma-Alparslan Erdirençelebi Aile Sağlığı Merkezi"nin açılışına AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ,Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hayırsever Erdirençelebi ailesi, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

SAĞLIK HİZMETİNE KOLAY ERİŞİM ÖNEMLİ

Türkiye'de ve Konya’da sağlık alanında standartların çok yükseldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konyamızda başta Şehir Hastanemiz olmak üzere Tıp Fakültesi hastanelerimiz, Numune Hastanemiz, diğer sağlık tesislerimiz hakikaten beş yıldızlı bir sağlık hizmetini tüm hemşerilerimize ulaştırıyorlar. Biz de tabii belediyeler olarak tüm hemşerilerimizin. talepleri, istekleri, beklentileri noktasında özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinin en nitelikli, en kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması noktasında yine il sağlık müdürlüğümüzle, ilçe sağlık müdürlüğümüzle ve hayırseverlerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün Parsana Mahallemizde çok güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz. Burada Parsana muhtarımızın da çok büyük emekleri var ben kendisine özellikle buradan teşekkür etmek istiyorum çünkü muhtarlığın ilk günlerinden itibaren bu konuda çok büyük bir çaba sarf etti. Aile Sağlığı Merkezi'nin yapımıyla ilgili süreçleri, izin süreçlerini takip etti. Hem de arsa temin noktasında bizimle sürekli temas halindeydi. Sonra da hayırseverimizle bu güzel tesisin gerçekleşmesi için gerekli irtibatları kurdu. Çok güzel bir tesis olmuş, güzel bir bina olmuş, örnek bir bina olmuş. Hayırseverimiz işi en güzel şekilde tamamlamış. Burada inşallah Parsana mahallemize uzun yıllar bu bina aile sağlığı merkezi olarak hizmet verecek. Hiç kimse herhangi bir şekilde hastanelerimize muhtaç olmasın ancak aile sağlığı merkezlerimiz tüm hemşehrilerimizin özellikle sağlıklı yaşayabilmeleri için de özel bir çalışmayı yürütüyor ve hem hastalarımıza hizmet veriyor hem de koruyucu sağlık hizmetleri noktasında da önemli çalışmalar yapıyorlar. Ben bütün hemşehrilerimize bütün vatandaşlarımıza sağlıklı sıhhatli günler diliyorum. Bu tesisin Selçuklumuza, mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm emeği geçenlere, hayırseverimize, muhtarımıza, iyi sağlık müdürümüze, bütün emeği geçen mimarından, mühendisine, yapımda görev alan tüm ekip arkadaşlarına varıncaya kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

İŞ BİRLİĞİ MODEL OLDU

Bir hayır hizmetinin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı;“Konya güzel iş birliğini model olarak geliştirdi” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Koç ise konya’nın sağlık yatırımlarıyla örnek olduğunu kaydetti.

Hayırsever Muammer Erdirençelebi de, “Hayrın nerelere gittiğini gösterebilmek adına, bize bu hayrı yapmakta vesile olan siz değerli büyüklüklerimize teşekkür ediyoruz. Buraya hoş geldiniz diyorum. İnşallah bu vesileyle bunun gibi hayırların birçok insana örnek olup daha farklı yerlerde, çok daha farklı noktalarda ulaşılamayan yerlere ulaştırılmasında bizleri de vesile kılmasını Rabbimden niyaz ediyoruz. Bu mübarek günde bu açılışı yaparak buralara kadar zahmet edip de geldiğiniz için tekrar hepinize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Küçükyaşar ise örnek bir tesiste ilçe sakinlerine hizmet verdiklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.