Selçuklu’da iki yeni tesis hizmete girdi

Selçuklu’da iki yeni tesis hizmete girdi

Selçuklu Belediyesi tarafından Akademi Mahallesi’nde Ardıçlı Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti. Tesis kompleks yapısıyla bölge halkının ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap verecek.

Selçuklu Belediyesi Ardıçlı Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını düzenlenen törenle gerçekleşti. Ardıçlı Mahallesi’nde bulunan ve yeni inşa edilen Ardıçlı TOKİ sakinlerine hizmet verecek olan tesis Aile Sağlığı Merkezi, Millet Kıraathanesi, Muhtarlık Ofisi gibi donatılarla ciddi bir talebi karşılayacak.

3-2.jpg

Ardıçlı Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi, Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

3-3.jpg

HER ALANDA YATIRIM FAALİYETİ YÜRÜTÜYORUZ

Selçuklu Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduklarını aynı zamanda eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm alanlarında çok önemli faaliyetler yürüttüklerinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: Akademi Mahallesi’ne kazandırılan tesisin çok yönlü yapısıyla mahalle sakinlerinin hizmet almasını kolaylaştıracağını söyledi.

Başkan Pekyatırmacı açılışı gerçekleştirilen tesisle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bodrum ile zemin kat olmak üzere 2 katlı olarak inşa edilen tesisimi2 bin 818 metrekare alana sahip. Tesisimizin belediyemize maliyeti ise güncel rakamlarla 18milyon TL. Tesisimizin bodrum katında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve ambulans garajı ile birlikte Millet Kıraathanesi, Muhtarlık Ofisi, mutfak, depo ve diğer ihtiyaç alanları bulunuyor. Zemin katta ise içerisinde 5 aile hekimi odası, 5 hemşire odası, tıbbı müdahale odası, eğitim odası, laboratuvar, gebe izleme odası, çocuk aşı odası, emzirme odası, mutfak, depo ve diğer ihtiyaç alanları olan Aile Sağlığı Merkezi yer alıyor. Tesisimizin ayrıca hemşehrilerimizin araçlarını park edebilecekleri bir de açık otopark alanı bulunuyor. Ardıçlı Sosyal Tesisimiz ve Aile Sağlığı Merkezimiz taşımış olduğu bu özellikler sayesinde bölgemizin ihtiyacını büyük oranda karşılamış olacak ve Selçuklumuza çok büyük değer katacak. Hemşehrilerimiz burada hem sağlık hizmetlerimizden yararlanabilecekler hem de millet kıraathanemizde zaman geçirebilecekler. Ayrıca muhtarlık ofisimizde de işlerini kolaylıkla halledebilecekler. Ben Ardıçlı Sosyal Tesisimiz ve Aile Sağlığı Merkezimizin bölgemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

EKSİKLERİ TAMAMLAMAK GEREK

Konya modeli belediyecilik anlayışıyla tüm şehirde hizmetler ürettiklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Biz işleri merkezi hükümetin, ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin işi diye düşünmüyoruz. Biz işleri vatandaşımızın hizmeti olarak görüyoruz ve eksikleri tamamlamak için hep birlikte gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum