Selçuklu Tıp'a 2 yeni servis

Selçuklu Tıp'a 2 yeni servis

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi ve Kardiyak Rehabilitasyon ve Kardiyoloji Servisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konya’da Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi ve Kardiyak Rehabilitasyon ve Kardiyoloji Servisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı. İlk olarak Çocuk Acil Servisinin açılışı gerçekleştirildi. Servisin açılışı sırasında protokol üyeleri kurdeleyi birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri servisi gezdi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, servis hakkında hastane yöneticilerinden bilgi aldı ve serviste tedavi gören çocukları sevdi. Rektör Gökbel, “Tıp Fakültemiz gelişmeye devam ediyor. Selçuklu Tıp demiyorum. Çünkü Senato kararıyla YÖK’ten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi şeklinde isminin değiştirilmesini talep ettik. Bu teklifimizi YÖK kabul etti. Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edilirse, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi marka ismiyle bundan sonra 32 yıl önce olduğu gibi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak isimlendirilecek” dedi.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesi’nin son aylarda büyük bir ivme kazandığını belirterek, “Selçuk Üniversitesi içerisinde tek tıp fakültemiz olduğu için fazla destek verebiliyoruz. 3 fakülte bizden ayrıldıktan sonra bunun en çok tıp fakültemize yarayacağını belirtmiştim. Gerçekten de öyle oldu. Bu fakültemize Rektörlük olarak daha fazla kaynak, daha fazla vakit ayırabiliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Çocuk Acil Servisimiz, bu bölge için son derece önemliydi. Yetkin öğretim üyeleriyle çok güzel bir hizmet vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
KONYA’DA BİR İLK
Çocuk Acil Servisi’nin açılışının ardından protokol üyeleri Kardiyak Rehabilitasyon ve Kardiyoloji Servisi’nin açılışını yaptı. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bu servisin açılışını sadece Rektör olarak değil, bir öğretim üyesi olarak da çok önemsiyorum. Dünyada çok yaygın olan fakat Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bu sistemin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Türkiye’de 7’incisini, Konya’da ise, ilk servisi hastanemizde açtık. Türkiye’de kalp hastalıkları ölüm nedenlerinin başında yer almaktadır. Bu servis, kalp hastalarına hizmet vereceği için önemli bir boşluğu da dolduracaktır. Her iki servisin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Gökbel, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte servisi gezdi, hastalarla sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.