Selçuklu Belediyeden judo atağı

Selçuklu Belediyeden judo atağı

Konyadaki amatör spor kulüplerine bir yenisi daha eklendi

Daha önce Selçuklu Belediyespor adına mücadele eden önemli sporcuları bünyesine toplayan kulüp, ağırlıklı olarak judoda faaliyet gösterecek. Kulüp Başkanı Murat Melekoğlu yaptığı açıklamada, “Konya’daki genç sporculara spor yapma imkanı tanımak amacıyla kurduğumuz Selçuklu Judo Kulübünün, gelecekte büyük başarılara imza atıyorum. Daha önce Selçuklu Belediyespor’da Türkiye şampiyonu olmuş minik judocuları bünyemizde topladık. Ayrıca, İşitme ve Görme Engelliler judo takımına da kapılarımızı açtık. Judo dışında halter ve tekvando branşlarında da faaliyet göstereceğiz. Tekvando Federasyon Başkanımız Metin Şahin ve Halter Federasyon Başkanımız Hasan Akkuş destek sözü verdiler. Güçlü bir yönetime sahibiz. Benim başkanlığımda Başkan Yardımcısı olarak İsmail Ay, yönetici olarak da Ferdi Kabakçı, Muhammed Zaid Tokgöz, Ahmet Ayata, Osman Turan, Muhammed Eskici ve Mustafa Kiriş görev yapacak.

 

Judoda ilk hamlemiz, Bursa’da yapılacak olan Dünya Çocuk Oyunları seçmelerinde olacak. Daha önce Konya seçmelerini yaptık ve çok değerli sporcuları Bursa’ya gönderdik. Çocuk Oyunları’nın yanı sıra Haziran ayında yapılacak olan Minikler Türkiye Judo şampiyonası için de çok iddialıyız. İnşallah sıfırdan aldığımız ve altyapıdan yetiştirdiğimiz sporcularla birçok başarıya imza atacağız. Konya’mızın merkez ilçelerinden olan ve 46 ilden daha büyük nüfusu bulunan Selçuklu İlçemizi tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Bugüne kadar sahip çıkılmayan sporculara sahip çıkmak, öncelikli amacımız. Diğer taraftan İstanbul Bahçelievler Spor Kulübü’nün de desteğini almış durumdayız. Selçuklu Judo Kulüp Başkanlığı’nın yanı sıra, bu kulübün de Konya Şube Başkanlığı’nı üstlendim. Bizi güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Diğer yandan Konya judosunun genç ve önemli antrenörlerinden Muhammed Çelik ve Hakan Aydoğan da, Selçuklu Judo Kulübünün judo antrenörlüğünü üstlendi. Çelik yaptığı açıklamada, “Maalesef amatör spora ve sporculara sahip çıkılmıyor. Geçen yıl büyük başarılara imza atan, ancak sahi çıkılmayan sporculardan Ahmet Şahin 21 Nisan’da İstanbul’da yapılacak olan büyükler Avrupa şampiyonasında, Tevfik Kaba Atina’da yapılacak olan, Betül Aydın 30 Nisan’da İtalya’da yapılacak olan, Ömer Koçak da 14 Mayıs’ta Moskova’da yapılacak olan Dünya kupasında ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler. Bu arkadaşlarımızın madalya ile döneceklerine inanıyorum” dedi.

 

Selçuklu Judo Kulübü 9-10 Nisan tarihlerinde Kilis’te yapılan Kilis Bölgelerarası Yıldızlar Judo turnuvasında takım olarak şampiyon olurken, 300 sporcu arasından kızlarda 5, erkeklerde ise 6 birincilik elde etti. Kızlarda 40 kg.da Fatma Yaygümüş, 44 kg.da Raziye Çetiner, 48 kg.da Hasret Cangay, 52 kg.da Ayşegül Yılmaz, +57 kg.da A.Kübra Aydoğdu, 57 kg.da Kader Gülmüş, erkeklerde de 38 kg.da Burhan Kazan, 42 kg.da Ali Emeksiz, 46 kg.da Talha Uluçam, 34 kg.da Mahsen Aydın, 60 kg.da Semih Kaman ve +60 kg.da Ömer F.Yılmaz birincilik kürsüsüne çıktı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.