Selçuk zor virajda

Selçuk zor virajda

Ligde zor günler geçiren ve üst üste dört kez mağlup olan Üniversitespor, bugün Pınar Karşıyakayı konuk ediyor. Temsilcimizin tek hedefi taraftarlarının desteği ile galip gelmek

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bugün kendi evinde Pınar Karşıyaka’yı konuk ediyor. Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati 16.00. Ligdeki kökü gidişine alacağı galibiyetle dur demenin hesaplarını yapan temsilcimizin vereceği zorlu sınavda Murat Biricik, Ozan Çakar ve Ziya Özorhon hakem triosu görev yapacak.

Üst üste 4 maçtır galibiyet yüzü görmeyen ve puan cetvelinde alt sıralarda bulunan temsilcimiz Karşıyaka maçında alacağı galibiyetle iyi bir çıkış yakalamak istiyor.  Kendi taraftarlarının desteği ile bu maçı kayıpsız atlatmak isteyen sarı-mavililerde sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden Ibekwe’nin dışında önemli bir eksiği bulunmuyor. Ayrıca tedavisi devam eden tecrübeli oyuncu Ibekwe’nin zorlu maçta forma giyip giyemeyeceği maç saatinde belli olacak. Ayrıca sarı-mavili yönetim kurulu kendi evlerinde oynayacakları zorlu karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, tüm basketbol severleri bugün oynanacak Karşıyaka maçına davet etti.
KARADAĞ: ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN KAZANMAK İSTİYORUZ
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin antrenörü Cengiz Karadağ, Pınar Karşıyaka karşısında şartlar ne olursa olsun mücadeleden galibiyetle ayrılacaklarını savundu. Karadağ, yaptığı açıklamada, 16. haftada Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında alınan galibiyetin ardından 4 maçtır yenildiklerini hatırlatarak, Pınar Karşıyaka karşısında bu seriye son verip, galibiyet serisi başlatmak istediklerini bildirdi. Kaybettikleri 4 maçta da kötü oynamadıklarını belirten Karadağ, “Özellikle kaybettiğimiz Efes Pilsen ve Banvit maçlarında çok iyi mücadele ettik. Ancak şansız mağlubiyetler aldık. İnşallah Pınar Karşıya maçında bu şansızlığa son vereceğiz” dedi.
Karadağ, her şeyin oyuncuların elinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Oyuncularım gerekli mücadele ve konsantrasyonu gösterirse şartlar ne olursa olsun mücadeleden galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum. Takımın moral ve motivasyonu üst düzeyde. Bu maç bizim için çıkış maçı olacak. Tek sıkıntımız Ibekwe’nin sakatlığı. Bu oyuncumuzun tedavisi devam ediyor. Maç günü oynayıp oynamayacağına karar vereceğiz. Bize her zaman destek olan Türkiye’nin en vefakar taraftarından yine tribünlerdeki yerlerini almasını bekliyoruz.”
21. HAFTANIN PERDESİ 6 MAÇLA AÇILIYOR
Beko Basketbol Ligi’nde 21. haftanın perdesi bugün yapılacak 6 maçla açılıyor. Ligde haftanın programı şöyle: Bugün: 15.00 Aliağa Petkim-Beşiktaş Cola Turka (Aliağa Enka) 16.00    Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Pınar Karşıyaka (Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs) 16.00 Türk Telekom-OYAK Renault (Ankara Atatürk) 16.00    Antalya Büyükşehir Belediyesi-Kepez Belediyesi (Antalya Atatürk) 16.00 Galatasaray Cafe Crown-Erdemir (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) 18.00 Darüşşafaka Cooper Tires-Mersin Büyükşehir Belediyesi(Darüşşafaka Ayhan Şahenk) Yarın: 16.00    Banvit-Casa TED Ankara Kolejliler (Banvit Kara Ali Acar) 16.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)
KARŞIYAKA 10 MAÇINI FİNAL GİBİ GÖRÜYOR
Beko Basketbol Ligi’nde deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile karşılaşacak Pınar Karşıyaka’nın antrenörü Ayhan Kalyoncu, “Kalan 10 final maçımızdan ilkini kazanmak istiyoruz” dedi. Kalyoncu, yaptığı açıklamada, Play-Off mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, yarınki karşılaşmanın çok zor geçeceğini bildiklerini söyledi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin de konumu gereği maçı kazanmak isteyeceğini kaydeden Kalyoncu, “Kalan 10 final maçımızdan ilkini kazanmak istiyoruz. Play-Off yolunda çok önemli bir maça çıkacağız. Valentin’in de sakatlığı geçti. Duruma göre bu oyuncudan faydalanacağız” diye konuştu. Bu arada, Pınar Karşıyaka’nın 22 yaşındaki Boşnak oyuncu Mirza Ahmetbasic ile 2 aylık anlaşma sağladığı, oyuncunun beğenilmesi durumunda gelecek yıl da kadroda yer alacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.