Selçuk Üniversitesini neden böldünüz?

Selçuk Üniversitesini neden böldünüz?

Demokrat Parti (DP) Konya İl Teşkilatı, Selçuk Üniversitesinin bölünmesi ve ülkenin sorunları hakkında basın toplantısı düzenledi

Demokrat Parti (DP) Konya İl Teşkilatı, Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesi ve ülkenin sorunları hakkında basın toplantısı düzenledi. Demokrat Parti İl Teşkilatı’nda yapılan basın toplantısına, DP Karatay İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, DP Meram İlçe Başkanı İbrahim Uçar, DP Selçuklu İlçe Başkanı Muammer Pense ve DP Gençlik Kolları İl Başkanı Tuğçe Saatçi katıldı. Basın açıklamasını yapan DP Karatay İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Demokrat Parti’nin millete söz hakkı veren parti olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi’nin bölünme kararına tepki gösteren Yılmaz, “Selçuk Üniversitesi adına bir ay önce bölünme kararı alındı. Bütün sivil toplum kuruluşları bu karara tepki gösterdi. Fakat yöneticilerin ben yaptım oldu mantığı burada da kendini gösterdi. Kimseye sorulmadan, hiçbir kuruluşa danışılmadan bu karar onaylandı. Konya’ya bir hızlı tren getirdiler bunun bedelini Selçuk Üniversitesi ile ödettiler. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bunun gerekçelerini, neden yapıldığını Konya halkına açıklamalıdır” diye konuştu. Türkiye’nin komşuları ile sorunlarına da değinen Yılmaz, “Bugüne kadar komşularımızla sorunsuz bir şekilde geçiniyorduk. Gündeme baktığımızda Suriye ile neredeyse savaş durumuna geldik. Bizim Suriye ile ne sorunumuz vardı. Dış güçler güdümüyle hareket eden hükümet komşuların hepsiyle kanlı bıçaklı hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN ALTERNATİFİ DP’DİR

Türkiye’de muhalefetin işlevinin yapmadığını belirten Ahmet Yılmaz, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) alternatifi şu anki mecliste bulunan muhalefet olamaz. AKP’nin tek alternatifi DP’dir. Ne kadar mecliste bulunmasak ta sesimizi kısmadan mücadelemize devam edeceğiz. Biz dış güçlerin güdümü ile hareket etmiyoruz. Tek başımıza AKP’yi yıkacağız” dedi. Milletvekili emekli maaşlarında ki artışın adaletsizlik olduğunu söyleyen Yılmaz, kendilerine yüzde yüz artış yaparak, milyonlarca emeklinin hakkının ödenmeyeceğini kaydetti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.