Selçuk Üniversitesi’nden katliama tepki

Selçuk Üniversitesi’nden katliama tepki

Selçuk Üniversitesi öğrencileri Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından organize edilen İsraile tepki ve Filistine destek yürüyüşü ile İsrailin yaptığı katliamlara tepkisini gösterdi.

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi girişinde başlayan yürüyüş Fen – Edebiyat Fakültesi önünde son buldu. “Diren Filistin, Türk gençliği seninle, Katil İsrail Filistin’den defol” nidaları atılan yürüyüşten sonra basın açıklaması yapan ADT Başkanı Çağrı Başarmak, “2 haftadır Filistin direniyor. İsrail ise kana doymuyor. Katil İsrail masum sivillerin üzerine misket bombaları yağdırıyor, okulları, hastaneleri vuruyor. Tüm dünya israil’in devlet terörüne sessiz kalıyor. Biz burada Selçuk Üniversitesi öğrencileri olarak İsrail’in devlet terörünü lanetliyoruz. Hamas’ı vurma bahanesiyle Ortadoğu’yu kana bulayan İsrail’in terörüne sessiz kalmayacağız. Bugün medeniyet ve uygarlık olarak önümüze sunulan Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Filistin’e yapılan zulmü İsrail’in kendini savunma hakkı olarak görebilecek kadar vahşileştirmiştir. Direnen kahraman Filistin halkının en büyük destekçisi ise Türk milletidir” diye konuştu.

Filistin’i kardeş olarak gördüklerini ve orada yaşanan acıları en derinden yaşadıklarını kaydeden Çağrı Başarmak, “Siyonist İsrail zulmü son bulacak, direnen Filistin halkı kazanacaktır. Atalarımız nasıl emperyalizmi yurdumuzdan kovmuş ve ezilen dünyaya önderlik etmiş ise bugün Filistin aynı kurtuluş savaşını vererek Siyonist İsrail’i tarihin çöplüğüne atacaktır. İsrail devleti şunu unutmamalıdır ki, Filistin asla Siyonist katillerin himayesini ve otoritesini kabul etmeyecektir. Türk gençliği olarak bizler üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Atatürkçü Düşünce Topluluğu ayrıca, Gökkuşağı içinde açtığı stantta 3 saat içerisinde topladığı 175 lira 20 kuruşu da Filistin’e yardım için gönderdi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.