Selçuk Üniversitesi'nde uçak krizi!

Selçuk Üniversitesi'nde uçak krizi!

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (SELÇUKSEM) Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere aldığı ve 2019 yılında gösterişli bir programla kamuoyuna tanıttığı “2017 model tek motorlu eğitim uçağı” ruhsatsız çıktı.

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (SELÇUKSEM) Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere aldığı ve 2019 yılında gösterişli bir programla kamuoyuna tanıttığı “2017 model tek motorlu eğitim uçağı” ruhsatsız çıktı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, önceki gün düzenlediği basın toplantısıyla “Uçak başka yere kiralanmıştı. Kiralanan yerden getirdik. Kiralamayı bitirdik. Ruhsatlanmasını yaptırdık” dedi.

GÖSTERİŞLİ BİR PROGRAMLA TANITILMIŞTI

Sivil Havacılık sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan pilot ihtiyacını giderebilmek amacıyla, Selçuk Üniversitesi tarafından 2017 model 2 kişilik uçak alınmıştı. Üniversite filosuna ilk katılan uçak olma özelliğini taşıyan 2017 İtalyan üretimi "TECNAM P2008" modeli uçak, 100 beygir gücü ve 215 kilometre hızına sahipti. Bu uçağın tanıtımı 2019 yılının Temmuz ayında Konya Havalimanında düzenlenen gösterilişli bir programla kamuoyuna tanıtılmıştı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, düzenlediği basın toplantısıyla bu uçağın ilk etapta ruhsatsız olduğunu ve başka yere kiralandığını söyledi. Kiralamayı bitirdiklerini dile getiren Rektör Aksoy, “Ruhsatlandırmasını da yaptık” dedi.

DEVLET KASASINDAN BİR KURUŞ KULLANILMADI”

Tanıtım programında bir konuşma yapan o dönemin SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Gülnar ise şunları söylemişti: “Ekip ruhuyla çalışmak, aynı hedefe kilitlenmek, hiç konuşmadan aynı duyguları yaşamak, sanırım böyle bir şey olsa gerek. Bu süreçte en fazla Rektör Hocamızı rahatsız ettik, tabii ki kurum kuruluşlarının da çok ciddi desteklerini gördük, her şey önce hayal etmek ile başlar, Allah'a şükürler olsun ki o hayal şimdi şu an yanı başımızda duruyor. Bir noktanın altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum, bu projenin finansmanında merkezi bütçeden, devlet kasasından bir kuruş kullanılmamıştır. Sözünü ettiğim eğitimlerden elde ettiğimiz mali kazançlar ile finans etmiş bulunmaktayız. Eğer kamu kuruluşları adanmışlık duygusuyla sıradan olan değil de sıra dışı olana yönelme, kolaya değil de zora talip olmak gibi motivasyonlarla çalıştığında en az özel sektör kuruluşları kadar dinamik ve verimli olabileceğinin kanıtını şu anda bu meydanda görmüş bulunmaktayız.”

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum