Selçuk Üniversitesi'nde öğretmenlere eğitim semineri

Selçuk Üniversitesi'nde öğretmenlere eğitim semineri

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı ilköğretim öğretmenlerine yönelik "Eğitim Seminerleri"nin birinci bölümü gerçekle

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nadi Soylu, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Yeni ilköğretim programları ve uygulamalarına yönelik bilgilerin verildiği seminere bin 400 öğretmen katıldı. Seminerlerde daha etkili bir öğrenme ve öğretme ortamnda mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgiler de verildi.
Öğretmenlerin toplumsal düzeni sağlamada çok önemli rolü olduğuna dikkat çeken SÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, "Öğretmenlik öyle bir meslek ki gün geliyor o öğrencinin anne-baba veya yakınlarından daha önemli hale geliyorsunuz. Çocuklarımızın geleceğinde öğretmenlerin çok büyük rolü var. O halde etkili ve iyi öğretmen kimdir sorusuna 'öğrenciye öğretmenlik yapabilen, onunla özdeşleşebilen, sağlıklı sınıf kültürü oluşturabilen, çevreye uyumlu öğrenci yetiştirebilen öğretmenlerdir' cevabını verebiliriz. Günümüzde daha çok başarıya odaklanıyoruz. Öğrenciye gerçekten iyi bir öğretmen olabilirsek, öğrencinin mevcut sınavlarda performansının arttığını gözlemliyoruz. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlamak ve onları daha iyi yetiştirmek için düzenlediğimiz bu seminerlerin öğretmenlerimize yeni ufuklar açacağını umut ediyorum" dedi.
Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nadi Soylu, bu eğitimin düzenlenmesine katkı sağlayan Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi yöneticileri ve öğretim üyelerine teşekkür ederek, "Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak bugün çoğu öğretmenimiz, öğretmenliği rahat bir meslek olduğunu düşündüğü için tercih ediyor. Bu konuda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Öğretmenliğin sıkıntılarını bir yana bırakarak öğrencilerimize en iyi eğitimi verme çabasında olmalıyız. Dünyada her şey değişiyor. Artık eski yöntemlerle ders anlatmaktan vazgeçmeliyiz. Yeni müfredata uyum sağlayarak öğrencilerimizi çok iyi yetiştirmeye mecburuz" diye konuştu.
Seminerlerde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, öğretim üyeleri Doç. Dr. Ercan Yılmaz, Yrd.Doç.Dr. Ece Sarıgül, Yrd. Doç. Dr. Muhittin Çalışkan, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Kurnaz ve Yrd.Doç.Dr. Dilek Ceran sunum yaparak öğretmenleri bilgilendirdi. 3 gün süren eğitimlerde 1400 öğretmene bilgi verildi. Seminerin ikinci bölümünün 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenleneceği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.