Selçuk Üniversitesi Akademik başarıda 8.

Selçuk Üniversitesi Akademik başarıda 8.

YÖK tarafından 2010 yılında en çok bilimsel yayın yapan üniversiteler ile öğretim üyesi başına düşen yayın oranına göre üniversitelerin sıralaması açıklandı

YÖK tarafından 2010 yılında en çok bilimsel yayın yapan üniversiteler ile öğretim üyesi başına düşen yayın oranına göre üniversitelerin sıralaması açıklandı. 2009 yılında 9’ucu sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, 2010 yılı rakamlarına göre 131 üniversite arasından 8’inci sıraya yükseldi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Ektiğimiz fidanların meyvelerini alıyoruz. Arkamda ülkemiz ve şehrimizin iftihar edeceği, bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda sürekli kendini yenileyen bir üniversite bırakıyorum” dedi.

SELÇUK, BAŞARISINI SİSTEMATİK OLARAK YÜKSELTTİ

Selçuk Üniversitesi, toplamda 740 yayın, 701 bilimsel atıf (SCI), 48 sosyal bilimler atıfı (SSCI), 11 sanat ve beşeri bilimler atıfı (AHCI), bin 293 öğretim üyesi ile geçen yıla oranla sıralamada 1 basamak yükseldi. YÖK’ün 2009 verilerine göre Selçuk Üniversitesi 9’uncu, 2008’de 11’inci, 2007’de 13’üncü sırada yer almıştı.

YÖK’ün üniversitelerin 2010 yılı yayın sayısına göre yaptığı sıralamada

ilk sırada İstanbul Üniversitesi yer alırken, ikinci Hacettepe Üniversitesi, üçüncü sırada ise Ankara Üniversitesi yer aldı. İlk 10 sıradaki diğer üniversiteler ise sırasıyla şunlar: Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ODTÜ, Atatürk Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve İTÜ. 131 üniversitenin yer aldığı listenin son sırasında ise Mardin Artuklu Üniversitesi bulunuyor.

2011’DE 6’NCILIK BEKLENİYOR

YÖK tarafından açıklanan yayın sayısı ve sıralamasında sürekli yükselen bir çizgi izlediklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Yayın sıralamasındaki düzenli artış, üniversitemizin bugün itibariyle geldiği noktayı açık bir şekilde göstermektedir. Geçmiş yıllarda fiziki yapılanma kadar bilimsel ve akademik çalışmalara da verdiğimiz önemin sonuçlarını artık çok daha net bir şekilde görüyoruz. Başka bir deyişle ektiğimiz fidanların meyvelerini alıyoruz. Selçuk Üniversitesi önümüzdeki yıllarda sıralamada daha da yukarı tırmanacaktır. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki arkamda ülkemiz ve şehrimizin iftihar edeceği, bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda sürekli kendini yenileyen bir üniversite bırakıyorum. “ dedi. Önümüzdeki yıl açıklanacak olan 2011 yılı rakamlarına göre ise Selçuk Üniversitesi’nin 6’ıncı sırada yer alması bekleniyor. 

MERHABA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.