Selçuk stratejik üniversite olacak

Selçuk stratejik üniversite olacak

Her ülkenin stratejik üniversitelerinin olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şahin, göreve gelmeleri halinde ise Selçuk Üniversitesini Türkiyenin stratejik üniversitesi yapac

Her ülkenin stratejik üniversitelerinin olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şahin, göreve gelmeleri halinde ise Selçuk Üniversitesi’ni Türkiye’nin stratejik üniversitesi yapacaklarını açıkladı

Selçuk Üniversitesi rektörlük seçimlerine sayılı günler kala adayların da seçim çalışmaları hızlandı. Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Başhekimi ve Selçuk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplantısında projeleri hakkında konuştu. Selçuk Üniversitesi’nde 1996 yılından bu yana görev yaptığını ve Selçuk’ta önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğretim üyelerinin de destekleriyle rektörlüğe aday olduğunu dile getirdi. Son iki rektöründe iki dönem görev yaptığını ve önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Şahin, bütün bunlara rağmen üniversite içerisinde iç huzursuzlukların her zaman yaşandığını belirterek, “Bu huzursuzların yaşanmasında öğretim üyeleri arasında hakların yetersizliği, kaynakların hakkaniyetli kullanılmaması etkili oldu. Üniversitemizde iç huzuru ve barışı sağlamamız gerekiyor. Göreve geldiğimiz zaman üniversitemizde yaşanan adaletsizliklerin de önüne geçeceğiz” dedi.

HEDEF STRATEJİK ÜNİVERSİTE OLMAK

Her ülkenin stratejik üniversitelerinin olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Şahin, göreve gelmeleri halinde ise Selçuk Üniversitesi’ni Türkiye’nin stratejik üniversitesi yapacaklarını açıkladı.

Selçuklu Tıp Fakültesi’ndeki görevi boyunca önemli tecrübeler edindiği ifade eden Prof. Dr. Şahin, edindiği bu tecrübeleri Selçuk Üniversitesi için harcayacağını söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin 300 milyarlık bir bütçeyle yönetildiğini ve 100 bin öğrenci nüfusuna sahip olduğunu kaydeden Şahin, “Selçuk Üniversitesi’nin bütçesi ve nüfusu birçok şehirden daha büyük. Bu büyük ve aktif gücü daha iyi kullanmamız için üniversite-sanayi işbirliği şart. Sanayicilerimize nitelikli elemanlar kazandırmak istiyoruz. Şehir yöneticilerine yol göstermek istiyoruz” diye konuştu.

DEVLETİN İDEOLOJİSİ HÂKİM OLACAK

Selçuk Üniversitesi’nde geçmişte yaşanan ideolojik kavgaların artık olmayacağını dile getiren Şahin, Selçuk’ta fikir ve düşünce özgürlüğünün mutlaka yaşatılacağını ve fakat üniversitede devletin ideolojisinin hâkim olacağını kaydetti.  Üniversitede ar-ge çalışmalarına ve bilimsel çalışmalara yeterli desteği vereceklerini aktaran Prof. Dr. Şahin, Selçuk Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalarla dünyaya adını duyuracağını söyledi. Konuşmasında projeler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Şahin, kampusteki tepelere kurulacak rüzgar değirmenlerinden elde edilecek elektrikle kampüsün elektrik ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Selçuk Üniversitesi bünyesinde aşı üretim merkezi kuracaklarını belirten Prof. Dr. Şahin, “Son yıllarda tüm dünyada yaşanan kitlesel virüs ve salgınların neden olduğu tedirginlik ve korkunun izleri oldukça taze. Biz kuracağımız aşı merkezi ile ülkemizin bu sorunun çözmek istiyoruz. Bunu da Veteriner Fakültesindeki hocalarımızla birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.