Selçuk Oyak virajında

Selçuk Oyak virajında

Üniversitespor ligin 10. haftasında bugün deplasmanda Oyak Renault ile karşılaşacak. Mersin maçında alınan mağlubiyeti telafi etmek isteyen temsilcimiz evine galibiyetle dönmek istiyor

Beko Basketbol Ligi’nde ilk 8’e girerek Play-Off’u hedefleyen temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi sezonun 10. haftasında bugün deplasmanda Bursa temsilcisi Oyak Renault ile karşılaşacak. Ligde oynadığı 9 maçtan 4’ünü kazanarak ilk 9 haftayı 13 puanla 11. sırada tamamlayan sarı-mavililer, puan sıralamasında bir basamak altında bulunan 12 puanlı Oyak Renault’u mağlup ederek rakibiyle aradaki puan farkını açmak istiyor. Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan Oyak Renault-Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor karşılaşması saat 17.00’da başlayacak. Karşılaşmada Aytuğ Ekti, Mehmet Serdar Ünal, Ziya Özorhon hakem triosu görev yapacak.

Üniversitesporlu basketbolcular, Bursa’ya galibiyet için gittiklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediye maçını basit hatalarla kaybettik. Bu hatalardan ders alarak Oyak Renault maçına hazırlandık. Konya’ya galibiyetle döneceğiz” dedi. Antrenör Cengiz Karadağ da “Bayram haftası olmasına karşın hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük. Bursa’da kazanan tarafın biz olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
OYAK RENAULT DESTEK İSTİYOR
Oyak Renault Antrenörü Yücel Platin, yaptığı açıklamada, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni yenerek 4 maçlık yenilgi serisine son vermek istediklerini söyledi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin güçlü bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Platin, “Rakibimiz genç ve iyi bir takım. Onun için kolay maç olmayacağını, hatta karşılaşmanın zorlu geçeceğini düşünüyorum” dedi. Platin, maç sonunda istedikleri sonuca ulaşmak için öncelikle fiziksel olarak rakibe üstünlük kurmaları gerektiğini vurgulayarak, “Ribauntlarda iyi olmalı, savunmada rakibe iyi baskı yapmalıyız. Bu yüksek atış yüzdesinden daha çok önemli. Direkt ligdeki konumumuzu belirleyecek olmasından ötürü bu maçı mutlak kazanmamız gerekiyor” diye konuştu. “4 maçtır kazanamamak oyuncularınız üzerinde stres yaratıyor mu?” sorusuna Platin, “Kazanamamanın olmasa da alt sıralarda olmanın vermiş olduğu bir stres var oyuncularımızda. Ama lig uzun bir periyot. Bir an önce ligin alt sıralarından ortalara doğru çıkmak istiyoruz” yanıtını verdi. Platin, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşılaşmasında tribün desteğine de ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekledi.
10. HAFTA HEYECANI SÜRÜYOR
Efes Pilsen’in liderliğinde devam eden Beko Basketbol Ligi’nde 10. hafta mücadelesi dün oynanan Beşiktaş Cola Turka–Banvit maçı ile start aldı. Bugün oynanacak günün ilk maçında Fenerbahçe Ülker ile Antalya Büyükşehir Belediye, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecekler. Bu karşılaşma SKY Türk ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Günün ikinci maçında Kepez Belediye, Erdemir’i konuk ederken, aynı saatte başlayacak olan 2 karşılaşmada Oyak Renault ile Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve haftanın zirve mücadelesi anlamında en önemli maçında da Efes ile Türk Telekom karşı karşıya gelecekler. Bu karşılaşma da Spormax ekranlarından basketbol severlerle buluşacak. Günün son maçında ise Mersin Büyükşehir Belediye, Galatasaray Cafe Crown’u konuk edecek. Beko Basketbol Ligi’nde 10. hafta heyecanı yarın oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek. İlk maçta Casa TED Ankara Kolejliler, Pınar Karşıyaka’yı konuk ederken, mücadele Spormax ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak. Haftanın kapanış maçında ise Aliağa Petkim ile Darüşşafaka Cooper Tires karşı karşıya gelecekler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.