Selçuk İletişim Kalender'e emanet

Selçuk İletişim Kalender'e emanet

Selçuk Üniversitesi'nin Fakülte Dekanlıklarına 2017/62 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlık Kararı ile asaleten atamalar gerçekleştirildi.

SÜ İletişim Fakültesi'ne ise Prof. Dr. Ahmet Kalender'in ataması yapıldı. 1967 yılında Ladik'te  dünyaya gelen Ahmet Kalender, 1988 yılında Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü okul birinciliği ile bitirdi. Lisans eğitiminin ardından Ankara'dan memleketi Konya'ya dönen Kalender, gazeteciliğe ilk adımını kendi memleketinde attı. Günlük yayınlanan Konya Postası'nda muhabir olarak başlayan Kalender, üniversite hayatında aldığı teorik eğitimi, pratiğe dökme imkânı buldu. Kalender, mesleki hayatında  önemli haberlere ve röportajlara imzasını attı.

KALENDER ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

1989 Nisan ayında Ankara'daki hocalarının talepleri doğrultusunda muhabirliği bırakan Kalender, Anavatan Partisi'nde (ANAP) propaganda ve sosyal faaliyetler biriminde çalışmaya başladı. Üniversite hocalarının tavsiyesiyle Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde 1993 yılında yüksek lisansını, 1998 yılında da doktorasını tamamladı. Prof. Dr. Kalender, 1988 yılından 1997 yılına kadar Anavatan Partisi, Etibank Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gibi kurumlarda basın ve halkla ilişkiler müşavirliği görevlerinde bulundu.  Prof. Dr. Ahmet Kalender, 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2004 yılında doçent unvanını aldı. 2009 yılında da Profesör oldu.  Ahmet Kalender, aynı yıl Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine getirildi.  Yayımlanmış onlarca akademik yayını ve 30'un üzerinde de yönettiği tezler olan Kalender'in öğrencileri düzenlenen yarışmalarda önemli dereceler alarak, ilklere imza attı. Kalender, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders vermeye devam ediyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.