Selçuk hakkını arıyor

Selçuk hakkını arıyor

Selçuk Üniversitesinin yönetim kurulu radikal kararlar aldı

Yönetim, olay görüntüleri ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e gitme kararı aldı
Ankara’da oynanan basketbol maçı sonrası Hacettepe Üniversitesi oyuncuları müsabakayı kazanmalarına rağmen Konya Torku Selçuk Üniversitesi oyuncularına küfür ederek saldırırken 3 oyuncu darp sonucu yaralandı. Olaylar sonrası toplanan Selçuk Üniversitesi yönetimi lig sonu basketbol şubesini kapatma kararı aldı.
Olayların ardından geçtiğimiz akşam bir araya gelen Selçuk Üniversitesi’nin yönetim kurulu radikal kararlar aldı. Yaşan olayları yetkili isimlere taşımayı planlayan sarı-mavililerin ligden çekilmesi gündemde. Hacettepe Üniversitesi maçında çıkan olaylar ve üç sporcusu ile antrenör Halil Üner’in resmen darp edilmesiyle moraller bozulan Torku Selçuk Üniversitesinde haftanın ilk çalışması iptal edildi. Bu arada yönetim maç ve olay görüntüleri ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e gitme kararı aldı.
Torku Selçuk Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi maçı sonrası yaşanılan korkunç olayların etkisinden kurtulamıyor. Üç oyuncusu feci şekilde dövülen Selçuk Üniversitesinde antrenmanlar iptal edildi. Başkan Yardımcısı Okay Tınkır olayın sadece bir kulübün sorunu değil Konya’nın meselesi olduğunu söyleyerek
“Şehrimizi yöneten tüm yetkililerden, siyasetçilerimizden ve Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan bu konuda yardım istiyoruz. Bu saldırı olayını özellikle Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu Beye belgeleriyle sunacağız. Türkiye’nin Başkentinde, marka olmuş bir Üniversitesinin spor salonunda yenilen dayak ve saldırı olayı kapatılamaz. Bu olay ilk de değildir. Geçtiğimiz sezonda bu salonda oynadığımız maç sonrasında Hacettepe Üniversitesi yöneticilerinin galip geldikleri maçtan sonra bile hakemlere yaptıkları fiili saldırı ne acıdır ki hakem ve gözlemci raporlarına da yansımıştı. Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel’e giderek geçen sezondan bu güne kadar bu salonda yaşanılan olayların raporunu kendilerine sunacağız. Eğer Türkiye’de basketbol bu anlayış ile devam edecek ise kimse Anadolu’dan bizlerden iş dünyasından özveri beklemesin. Tüm belgeler ve görüntülerden bir sonuç alınamadığı takdirde bizde ligden çekileceğiz ve Konya’da basketbol heyecanı sona erecek. Sorumluluk artık bizlerde değil yetkililerdedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.