Selçuk Es kabri başında anıldı

Selçuk Es kabri başında anıldı

Konyada özel kütüphaneciliğin önderlerinden, ilk Konya Ansiklopedisi yazarı, gazeteci yazar merhum Selçuk Es vefatının 32. yılında Üçler Mezarlığındaki kabri başında anıldı

Konya’da özel kütüphaneciliğin önderlerinden, ilk Konya Ansiklopedisi yazarı, gazeteci yazar merhum Selçuk Es vefatının 32. yılında Üçler Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma programına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, gazeteci yazarlar Seyit Küçükbezirci, İhsan Kayseri ve İsmail Detseli ile çok sayıda seveni katıldı.

Gazeteci-yazar İhsan Kayseri, merhum Es’in hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Es’in 1 Mayıs 1911 tarihinde Karatay Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde dünyaya geldiğini kaydeden Kayseri, “Hizmetle dolu bir hayat yaşayan Selçuk Es, 5 Eylül 1980 Cuma günü ikindi namazından sonra dostlarını ziyaret edip evine dönerken hükümet konağı civarında kalp krizi geçirerek vefat etmiş ve ertesi gün Üçler Mezarlığı’na defnedilmiştir” dedi.

Es’in araştırmacı gazeteciliğinin yanında iyi bir yazar ve kitap dostu olduğuna da vurgu yapan Kayseri, “Aynı zamanda bir müzikologdu, müzisyendi. Müzik topluluğu, Konya ifadesiyle ‘barana’sı olan bir insandı. Es, Osmanlı döneminde doğmuş, Milli Mücadele döneminde yetişmiş, Cumhuriyet döneminin aydın bir Konyalı’sıdır. Selçuk Es, özel olarak kendi imkanlarıyla Konya’da ilk kez kurduğu kütüphanesinde araştırmalar yaptı. Konya’da mahalle mahalle dolaşıp o yörenin yetiştirdiği değerli alim ve memlekete büyük hizmetleri geçen kişilerin yanı sıra Konya türküleri üzerine araştırma yapmış, Konya yemekleriyle ilgili bilgi toplamıştı” dedi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ise, Konya basınının geçmişte önemli şahsiyetler yetiştirdiğine vurgu yaparak, “Hem bir gazeteci yazar hem iyi bir müzisyen hem de iyi bir kütüphaneci olarak, ömrünü kültüre adamış bir insan olan merhum Selçuk Es’i rahmetle anıyoruz. Arkasında yitip gitmeyen eserler bırakmış olmanın bahtiyarlığını yaşadığı bir ömür sürmüş olması merhum Es’in en büyük kazanımıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.