Selçuk Diş Hekimliği hasta sayısını katladı

Selçuk Diş Hekimliği hasta sayısını katladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde, 6 ayda 82 bin kişinin muayene olduğu bildirildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde, 6 ayda 82 bin kişinin muayene olduğu bildirildi. SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada,2010 yılında 89 bin 543 hastaya hizmet veren fakültenin, 2011 yılında bu rakamı 134 bin 198'e çıkardığını söyledi. 2012 yılının ilk 6 ayında ise tedavi gören hasta sayısının 82 bine ulaştığını anlatan Başçiftçi, Konya ve ilçelerinin yanı sıra farklı illerden de hasta kabulü yaptıklarını ifade etti.
Başçiftçi, fakültenin ağız ve diş sağlığı tedavisinde Konya ve çevresinde çok önemli bir noktaya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Fakültemiz Konya ve ilçelerinin yanı sıra Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'den hasta kabul ediyor. Özellikle bazı bölümlerde yaşanan hasta yoğunluğu nedeniyle zaman zaman hastaların tedavisine yetişmekte güçlük çekiyoruz. Buradaki yoğunluğu en aza indirmek için gerek fiziki alan yapılanması gerekse personel takviyesi konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''
Başçiftçi, diş tedavisinin uzun bir süreç gerektirdiğini, artan hasta sayısına rağmen her koşulda kaliteden taviz vermeden hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.