Selçuk Basket tüm sorunlara rağmen kazanıyor

Selçuk Basket tüm sorunlara rağmen kazanıyor

Selçuklu Basket, ligin 13. haftasında 15 sayı geriye düştüğü maçta deplasmanda İTÜ Basket’i 96-93 yenerek 3’te 3 yaptı. Mavi-beyazlı ekip yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen saha içinde gösterdiği mücadelesi ile büyük bir duruş sergiliyor

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 13. haftanın açılış maçında Selçuklu Basket, İTÜ Basket’e konuk oldu. Selçuklu, Murat Kozan’ın üç sayılık basketleriyle 6-0 başlamasına karşın çabuk toparlanan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte topa hakim olmakta zorlanan ve basit top kayıpları yapan mavi-beyazlı ekip, rakibinin farkı açmasını önleyemedi. İstanbul ekibi soyunma odasına 43-33 önde girdi. Ev sahibi ekip 3. çeyreğin ilk 2 dakikasında skoru 51-36’ya taşıdı. Bu dakikadan sonra Marcus Hall önderliğinde müthiş bir basketbol oynayan Selçuklu Kartalı, farkı 4 sayıya kadar düşürdü ve final periyoduna İTÜ, 69-65 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreği nefes kesti. Selçuklu Basket, Hall'ın ekstra basketleriyle öne geçerek farkı açmaya başladı. Sertay Gürsü ve Mert Celep'le de boyalı alandan kritik sayılar bulan temsilcimiz, rakibin geri dönmesine izin vermedi ve zorlu maçı 96-93 kazandı.

Üst üste 3. galibiyetini alan mavi-beyazlı temsilcimizde Marcus Hall 31 sayı, 8 ribaunt, 8 asistle tamamlayarak maçın adamı olurken, Calvin Godfrey 19 sayı, 7 ribaunt, 4 asist, Mert Celep 18 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, Murat Kozan 13 sayı, 9 ribaunt, 2 asist, Sertay Gürsu da 11 sayı üretti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.